У довірливої мешканки Львівщини аферист видурив 36 тисяч гривень

Новини 05 Вересня, 2018 34

Правоохоронці вкотре застерігають будьте обережними при купівлі товару в Інтернеті

У Золочівський відділ поліції 4 вересня за допомогою звернулася 41-річна жителька  Бродівського району, яка розповіла, що наприкінці серпня вона вирішила придбати мотоцикл, оголошення про продаж якого знайшла в інтернет-магазині. Ціна його становила 26 тисяч гривень.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Обговоривши в телефонному режимі деталі покупки, заявниця перерахувала завдаток на вказаний банківський рахунок у сумі 8500 гривень. Згодом продавець перетелефонував і сказав, що необхідно доплатити решту суми і плюс ще за доставку товару додати. Жінка пристала на його умови. Після цього продавець знову вийшов на зв’язок і повідомив, що передоплата в розмірі 8500 гривень, помилково з технічних причин була зарахована за інший товар, тому треба провести повторну трансакцію. Жінка виконала ще й цю умову і таким чином загалом заявниця перерахувала на рахунок афериста більше 36 тисяч гривень. Зрозумівши, що її обдурили, вона звернулася у поліцію.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеженням волі. Правоохоронці встановлюють особу зловмисника, проводиться досудове розслідування.

Вкотре звертаємось до громадян! Якщо ви вирішили придбати товар через інтернет-сайти, спершу перевірте рейтинг продавця та прочитайте про нього відгуки. А також «пробийте» в Інтернеті його номер телефону, можливо хтось вже написав застережливе повідомлення. І найголовніше, уникайте купівлі на умовах передоплати.

Коментарі

Позначки: , ,