У Донецькій області депутат відмовився виступати українською мовою

Новини 26 Листопада, 2020 420

Фото: ЄС.

25 листопада під час засідання сесії Краматорської міської ради VIII скликання депутат фракції «Партія Шарія» Юрій Нікулічев відмовився виступати державною мовою. Після зауваження міського голови Олександра Гончаренка, Нікулічев попросив дозволити йому донести свою думку тією мовою, якою йому зручно, і продовжив свій виступ російською.

Про це повідомив голова Донецької територіальної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії ЄС.

Донецька територіальна організація політичної партії «Європейська Солідарність» висловлює рішучий протест проти цієї брудної провокації, влаштованої політичною силою, яка на догоду країни-агресора систематично воює з українською мовою. Переконані, це те ж саме, що воювати, власне, з Україною.

Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який попри жорстку протидію проросійських політичних сил був ухвалений і підписаний п’ятим президентом України Петром Порошенком, чітко визначає статус української мови як єдиної державної та передбачає обов’язковість її використання на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Стаття 9 цього Закону зобов’язує депутатів місцевих рад і посадових осіб органів місцевого самоврядування володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.

Вважаємо, що міський голова Олександр Гончаренко та депутати Краматорської міської ради не доклали відповідних зусиль для належного функціонування державної мови. Не можна дозволяти виконувати закон так, як зручно кожному! Слід пам’ятати, що саме тут, на Донбасі, проросійські сили, почуваючи себе вкрай вільно і прикриваючись захистом прав російськомовних, продовжують криваву війну з Україною, на якій гинуть наші захисники.

Вимагаємо від державної влади та правоохоронних органів негайної жорсткої реакції на таке умисне та свідоме порушення Закону!

На жаль, сьогодні ми спостерігаємо, що «зелена» влада в змові з проросійськими силами фактично вдалася до розмивання та саботажу норм мовного закону, який є фундаментом незалежної України. В умовах повної̈ неспроможності влади, «Європейська Солідарність» Донеччини твердо заявляє, що наша команда буде захищати від будь-яких спроб наступу на державну мову. Бо якщо ми, українці, не будемо пильнувати нашої мови, то жоден інший народ її не захистить!

 

Коментарі

Позначки: