У Держпродспоживслужбі Львівщини повідомили деталі отруєння під час поминального обіду та уродин в кафе

Новини 05 Вересня, 2018 549

Фото ілюстративне. Джерело: DreamFood.Ua

В кафе «Софія» виявили ряд порушень, відкрито кримінальне провадження

Спалах харчової токсикоінфекції, після вживання страв у кафе «Надія», зафіксовано в людей, які 1 вересня приймали участь у двох різних заходах: поминальному обіді та святкуванні дня народження.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, в Бродівську центральну районну лікарню  госпіталізовано 15  осіб,  з них 4 дітей із симптомами харчової токсикоінфекції, які 1 вересня приймали участь в двох різних заходах (день народження, поминальний обід) в кафе «Софія» ПП Кушпета Н.Б. в селі Суходоли Бродівського району.

Стан пацієнтів середньої важкості. В їжу вживали різноманітні салати з майонезом, рибні та м’ясні страви, десерти.

«Спеціалістами Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та Бродівським міжрайонним відділом Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснено позапланову перевірку кафе «Софія», на час перевірки суб’єкт громадського харчування не експлуатувався. Виявлено ряд порушень чинного законодавства, за результатами перевірки складено акт та видано припис». – інформує відомство.

Головним державним ветеринарним інспектором Львівської області прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в кафе «Софія»  терміном з 4 до 14 вересня, а також, складено протокол на оператора ринку відповідно до вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Бродівським відділенням поліції  Золочівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області за ст. 325 ч. 1 КК України відкрито кримінальне провадження.

Як повідомлялося, на Львівщині до 15 осіб збільшилася кількість відвідувачів кафе, яких госпіталізували в лікарню.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,