У день Покрови Пресвятої Богородиці у Львові молитимуться за полеглих Героїв

Новини 12 Жовтня, 2021 133

У день Покрови Пресвятої Богородиці у Львові молитимуться за полеглих Героїв

Урочистий захід розпочнеться о 13.00 год. на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні. До молитви приєднаються родини Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС, духовенство, представники міської та обласної влади й небайдужі мешканці міста.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

О 13.05 год. курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного урочисто піднімуть Державний Прапор України над Меморіалом, після чого проведуть Панахиду за загиблими.

Програма заходу передбачає виступи представників влади, родин Героїв та представників громадськості. Під час заходу також заплановане проведення церемонії нагородження до Дня захисника України. За словами організаторів, основною метою урочистості є не тільки вшанування пам’яті полеглих, а й демонстрація суспільної єдності у часи складних випробувань.

До слова, зранку о 09.00 год цього дня на Личаківському кладовищі вшанують пам’ять борців за незалежність України (поля почесних поховань № 67 та № 76, Меморіал невідомому воякові УПА), а вже о 10.30 год у Гарнізонному храмі святих Петра і Павла відбудеться молебень за захисників України. Літургію очолить владика Степан (Сус), єпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископа і титулярний єпископ Зиґрісу; голова Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

Також ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут традиційно складатимуть Урочисту клятву. Захід розпочнеться об 11.30 год на території ліцею (вулиця Пасічна, 68). А вже о 12.00 год розпочнеться урочиста Хода до Дня захисника України, організована ветераном 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Артуром Кирєєвим. Колона почне формуватися біля пам’ятника Т. Шевченку і вирушить до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Довідка

14 жовтня 2021 року в Україні відзначають День захисників та захисниць України, 79-ту річницю створення УПА та День українського козацтва. Також у цей день святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Коментарі

Позначки: ,