У ДБР розповіли нові подробиці вбивства підлітка у Києві

Новини 09 Квітня, 2024 81

«Є спроби показати, що в Україні страшно жити»

В ДБР заявили про спроби маніпуляції у справі про вбивство підлітка у київському фунікулері. Водночас сторона обвинувачення просила суд ухвалити рішення про утримання підозрюваного під вартою без права внесення застави.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян, пише Четверта студія.

“Сторона обвинувачення просить суд взяти до уваги всі докази й факти, які надаються в цій справі, і ухвалити рішення утримувати підозрюваного під вартою без права внесення застави. Далі триватиме досудове розслідування. І вже тоді, коли будуть зібрані усі матеріали, допитані свідки, будуть отримані результати експертиз і проаналізовані усі обставини, саме тоді обвинувальний акт буде направлено до суду. Наразі ми говоримо про початкову стадію”, – пояснила Татьяна Сап’ян.

Вона також додала, що на початковій стадії справи слідчі бачать спроби маніпулювання інформацією та намагання вкинути дезінформацію.

«Ми живемо в умовах війни. Наразі находяться ті, хто намагається ще більше підкинути дров у вогнище. Створити психологічний тиск щодо того, що в Україні небезпечно й страшно жити. Також є маніпуляція фактами, що це не працівник і військовослужбовець, водій Управління державної охорони, до речі, його усунено на момент розслідування від виконання своїх обов’язків, а була вкинута інформація, що це експрацівник ДБР, а це не відповідає дійсності. Керівництво Управління державної охорони максимально сприяє досудовому розслідуванню», – зауважила Сап’ян.

Печерський районний суд Києва 9 квітня обрав запобіжний захід співробітнику Управління державної охорони, якого підозрюють у вбивстві підлітка на станції фунікулера в столиці.

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, до 5 червня 2024 року.

Нагадаємо, у неділю, 7 квітня, на станції фунікулера в Києві сталася суперечка між співробітником Управління державної охорони та підлітком. Чоловік штовхнув хлопця у скло, внаслідок чого останній отримав смертельний поріз шиї. Підліток помер на місці події. Винного затримали.

Наступного дня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження. Зловмисника усунули від виконання обов’язків.

Після цього правоохоронці повідомили про підозру співробітнику УДО в умисному вбивстві. Санкція статті передбачає покарання – до 15 років позбавлення волі

Коментарі