У чинної влади немає чіткої та послідовної економічної стратегії, — Синютка

Новини 09 Квітня, 2020 129
Олег Синютка. Фото: 4studio.

Олег Синютка. Фото: 4studio.

У чинної влади немає чіткої та послідовної економічної стратегії.

Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка.

“З одного боку мені доводиться мандрувати, а з іншого боку я намагаюся переконувати людей в необхідності дотримання карантинних норм, тому що насправді людям необхідно потурбуватися про своє здоров’я. Це є дуже важливо. Чому доводиться мандрувати? Тому що так трапилося, що фонд Петра Порошенка багато речей сьогодні купляє, інвестує в те, що неспроможна зробити влада. Ми з Києва разом з народним депутатом Миколою Княжицьким привезли відповідні засоби для захисту лікарів, які передали у Львівський госпіталь. Там же було передано чи профінансовано апарат ШВЛ”, – сказав Синютка.

“Я категоричний противник роздавання гречки, але після того, як наші волонтери пішли до тих людей, які на платформі “Солідарність” зареєструвалися, я зрозумів, що це насправді дуже важливо, оскільки були люди, які лежачі, а ті, хто за ними доглядав, зараз не відвідують їх. Коли прийшов волонтер і приніс елементарні речі, то це справді вартує того, щоб наражатися на якусь потенційну небезпеку. Коли волонтери ці речі приносять, не виключені різні речі”, – додав депутат.

Він зазначив, що влада запроваджує нелогічні заходи для боротьби з коронавірусом і не проводить належного тестування.

“Коли я їхав, то думав про блокпост, які влада ставить. Це так знаєте, блокпост поставили “Коронавірус – стояти. Раз-два”. І він на блокпост зупинився. Мені здається, що це якась несусвітня дурня, якою хочуть замінити реальні кроки і заходи. Тестування – це якраз реальні кроки. І коли ми дивимося на цифри, що в Україні цих тестів проводиться просто на декілька порядків менше, ніж у поляків і британців, які активно і системно підходять до цього. Я коли бачу, що навіть країна-агресор проводить більше тестувань, ніж ми, у мене виникає велике запитання до нашої української влади – для чого ви це робите, ви хочете показати, що у нас менше людей захворіли? У нас коефіцієнт смертності 1,5, що точно не відповідає загальноєвропейському чи загальносвітовому показнику. Це говорить, що за показушними речами ми не робимо правильних, потрібних речей, які мають допомогти”, – наголосив Синютка.

Він також зазначив, що чинна влада має розробити чіткий план дій щодо виведення економіки з кризи.

“Що стосується термінів карантину, я вже неодноразово говорив про те, що і так наша влада загнала економіку під плінтус, а коронавірус може просто її добити. Окреме питання – це “антиколомойський” закон… Влада має зрозуміти, що не можна огульно підходити і робити якісь дурацькі заборони не ходити по парках. Лікарі кажуть, що свіже повітря, це взагалі корисно. Звичайно не треба групами ходити…

Якщо повернутися до економіки, то я переконаний, що влада має розробити план дій, конкретний, який допоможе підприємцям відродитися і допоможе соціально незахищеним людям, бо їм ми можемо допомогти з податків…

Якщо наша економіка не запрацює, збіднілих людей буде набагато більше, бо війна іде не тільки на Сході, не тільки з коронавірусом, війна іде і за соціально незахищених людей”, – сказав депутат.

Він зауважив, що Україна сьогодні стоїть перед великим викликом.

“Україна сьогодні є реально в небезпеці, і з точки зору здоров’я людей, і з точки зору війни на Сході, і з точки зору соціально незахищених, і з точки зору негараздів в економіці та конкретних кроків, а влада вже плутається в показах: то уряд заявляє, що карантин буде до осені, то давайте в квітні завершувати. Біда в тому, що немає єдиної, чіткої, послідовної стратегії дій. Ми, перебуваючи в опозиції, точно не є в опозиції до українців, ми ще на початку тижня звернулися до влади і керівництва парламенту – припиняйте сачкувати, давайте будемо приймати конкретні речі, в тому числі й бюджет, який сьогодні потрібен державі. Якщо ви знову будете забирати з культури, з органів місцевого самоврядування, то цього ніхто не проголосує. Давайте заберемо з топ-чиновників і віддамо на соціальні програми”, – додав парламентар.

Коментарі

Позначки: ,