У Червоноградському районі запрацює індустріальний парк, площею 90 гектарів

Новини 22 Липня, 2023 226

У Червоноградському районі запрацює індустріальний парк, площею 90 гектарів

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

21 липня про це підписали відповідну угоду Львівська ОВА та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

В межах цього заплановано будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку «Червоноград». Проект втілять в межах процесу трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону.

Участь у заході взяли заступник з питань європейської інтеграції міністра енергетики України Ярослав Демченков та очільник ДП «Львіввугілля» Вадим Крась.

«Обговорили процес ліквідації шахти «Великомостівська», яка перебуває у підпорядкуванні державного підприємства. Це неминучий шлях, адже, як зауважив пан Демченков, в Україні після 2040 року не буде вугільних шахт, оскільки держава зобов’язалась підтримувати кліматичну політику й відмовитись від викопного палива. Саме тому за підтримки GIZ Ukraine ми працюємо над трансформацією Червоноградського вугільного мікрорегіону», – зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

План напрацьованих заходів забезпечить місцевих мешканців перекваліфікацією та надасть нові робочі місця. Також покращиться екологічний стан, соціальні послуги та впровадять енергоефективні рішення.

Ключова ціль області – використати ці зміни для розвитку району.

Коментарі

Позначки: ,