У Червонограді виявили приватний полігон, куди звозять сміття зі Львова (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 07 Травня, 2020 814

Фото: ЕхоЧГ

У Червонограді   виявили приватний полігон, на який фурами звозять сміття зі Львова.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «ЕхоЧГ» у ФБ.

Як зазначається, полігон  знаходиться за кілька метрів від сортувальної лінії червоноградського полігону твердих побутових відходів.

Як пише «ЕхоЧГ», всього за кілька метрів від сортувальної лінії червоноградського полігону твердих побутових відходів – ще один, приватний полігон. 6 травня, до обіду, сюди заїхало кілька машин зі сміттям. Люди, які його завезли, кажуть, що відходи львівські, завозить їх якийсь львівський підприємець, який начебто хоче тут зробити переробку. Хто погодив технологію, дозволив завозити ТПВ і складувати (до цього процесу, до слова, теж є вимоги) – наразі з‘ясовується. Викликали поліцію та повідомили екологічну службу.

Як зазначається, близько 12:00 6 травня зафіксували, як в приміщення, яке межує з червоноградським полігоном ТПВ завезли фуру зі сміттям. То була не перша машина. І не лише за 6 травня.

Через кілька годин на місце приїхав орендар приміщення. Відкрити ангар він не захотів, як і повідомити, скільки вже сміття привезли в Червоноград. Натомість заявив, що це приватна власність, і сюди він може без погоджень з органами місцевого самоврядування привозити «на перетримку» побутові відходи. Чоловік сказав, що до наступної середи ангар буде порожній, а сміття начебто перевезуть в Київ чи то на сортування, чи то на переробку.

Незважаючи на те, що про подію повідомляли і міського голову Андрія Залівського, і Львівську обласну державну адміністрацію (а Максим Козицький 6 травня  був у Червонограді),  ніхто із представників виконкому чи ЛОДА не приїхав.

Приблизно о 18:00 депутати Червоноградської міської ради Олександр Клімов, Володимир Гуляйгродський та Олег Стельмах зафіксували ще одну вантажівку зі сміттям, яке вивантажували в тому ж місці. Знову викликали поліцію.

Тоді ж дізналися про ще чотири тіра, які прямували на відвантаження до ангара біля полігону. Вантажівки не доїхали до місця і зупинились біля кафе «Гостинець» на межі Гірника та Сільця. Коли журналісти разом з депутатами Червоноградської міської ради та поліцією прибули на місце перебування машин, водії показувати документи відмовились, а про вантаж заявили – це зерно. І хоча від «зерна» дуже характерно пахло сміттям, стояли на своєму.

Наразі справою займаються правоохоронці.

За інформацією червоноградської поліції, одна вантажівка вночі намагалась втекти. Наздогнали фуру у Великих Мостах. Там її пильнує поліція.

«За сьогоднішню ніч однієї фури з «зерном»-сміттям не стало. Працівники поліції кажуть – стоїть в Мостах. Як вантажівка туди телепортувалась – невідомо. Цікаво, чи інші машини нікуди не їздили і нічого не відвантажили», – наголошується у повідомленні «ЕхоЧГ»

Опубліковано ЕхоЧГ Середа, 6 травня 2020 р.

 

Опубліковано ЕхоЧГ Середа, 6 травня 2020 р.

 

Опубліковано ЕхоЧГ Середа, 6 травня 2020 р.

 

Коментарі

Позначки: , , ,