У Червонограді впав димохід міської котельні (ФОТО)

Новини 01 Вересня, 2020 880

Фото: ЧМР/ФБ

Опалювальний сезон у старій частині міста може вчасно не розпочатись

У Червонограді  трапилась надзвичайна ситуація – впав комин тепломережі на РГК – 4 по вул. Коновальця.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомили у Червоноградській міській раді.

“Відбудеться позачергове засідання комісії ТЕБ і НС, на якому буде обговорюватись питання ліквідації проблеми та виділення коштів на новий комин. Суму збитків підраховують”, – зазначається у повідомленні.

Як пише “Ехо Червонограда”,  на РГК – 4 по вул. Коновальця впав один із димоходів котельні, що належить КП Червоноградтеплокомуненерго. Як пояснив перший заступник міського голови Дмитро Балко, котельня, на якій сталась аварія, обслуговує стару частину міста – включно з школою №4, податковою, садочком та іншими установами.

На щастя, ніхто із працівників котельні під час аварійної ситуації не постраждав.

Зараз проектанти обраховують, скільки може вартувати відновлення комина. Для того, щоб виділити гроші на роботи, сьогодні планують зібрати позачергове засідання комісії ТЕБіНС.

Але, виходячи з того, що виготовлення проектно-кошторисної документації та власне будівельні роботи потребують часу, а завтра вже вересень, опалювальний сезон у старій частині міста може вчасно не розпочатись.

Падіння труби Червоноградтеплокомуненерго прокоментував головний інженер підприємства Віктор Ролюк.

Каже, дуже пощастило, що комин, який впав на город, розташований по сусідству, не пошкодив навіть дерева. Що ж до самої конструкції, то бетонна основа, розтяжки – все було, як належить. А от сама металева труба замість мінімум шести міліметрів товщини була завтовшки 0,5-1,5 мм. Проте пропрацювала старенька у парі з діючим котлом 60 років. Тепер ветеранку опалювальної праці мусять демонтовувати, а на заміну їй будувати нову.

На засіданні комісії ТЕБіНС падіння труби визнали надзвичайною ситуацією місцевого масштабу та рекомендували міському голові винести питання фінансування нового комина на позачергову сесію. Бо в резервному фонді грошей нема, близько 600 тисяч гривень доведеться знімати з інших статей видатків.

Віктор Ролюк додає – впав димохід діючої котельні, проте поряд є ще старі, які зможуть тимчасово опалювати стару частину міста.

Нагадаємо, на РГК – 4 по вул. Коновальця впав один із димоходів котельні, що належить КП Червоноградтеплокомуненерго.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,