У Червонограді стався обвал муру Палацу Потоцьких (ФОТО)

Новини 25 Квітня, 2021 7 280

Фото: Krystynopol.info

Завалилася частина муру палацу в Червонограді.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці спільноти «Підслухано в Червонограді» у ФБ.

«От так руйнується архітектура міста.. Надіємося, що цього року все ж профінансують відновлення цього палацу і буде куди привести гостів!», – зазначається у коментарі до світлин з місця події.

Довідково. Кристинопольський палац (інші назви — Палац Потоцьких у Червонограді) — пам’ятка архітектури місцевого значення у місті Червоноград (колись — Кристинополь), Львівської області.

У 1756—1760 рр. (за іншими даними 1756—1762 рр.) Ф. С. Потоцький (онук Фелікса Казимира Потоцького) перебудував Кристинопольський маєток Ф. К. Потоцького на палац французького стилю й оточив його парком. Це все було зробленими з великою пишністю і затратою значних коштів та енергії. Палацовий парк площею понад 6 га був подібний на Версальський, з великою кількістю каналів, штучних водоспадів та фонтанів. Парк і палац був запроектований П’єром Ріко де Тірреґайлем.

На початку XX ст. замку вже не було. За нашого часу замку також не існує, залишився в жалюгідному стані тільки палац. Тому одним з пріоритетних завдань є реставрація палацу, що надало б йому цінності як туристичного об’єкта.

 

Завалилася частина муру палацу в Червонограді..

От так руйнується архітектура міста.. Надіємося, що цього року все ж профінансують відновлення цього палацу і буде куди привести гостів!

Опубликовано Підслухано в Червонограді Суббота, 24 апреля 2021 г.

Коментарі

Позначки: ,