У Червонограді демонтували памʼятник герою радянського союзу

Новини 18 Травня, 2023 76

На Львівщині знесли ще два радянські пам'ятники

Коротко про головне на Львівщині за добу

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 18 травня о 03:49. Була загроза повітряно-ракетного удару з території Каспійського моря. На Львівщині небезпека не справдилась.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

⚪️ У Червонограді напередодні демонтували пам’ятник герою радянського союзу Лопатіну. Також демонтували «монумент вічної слави героям радянської армії, які загинули від рук буржуазних українських націоналістів». Памʼятник розташовувався у селі Золотковичі Яворівського району. Маємо мету до кінця цього року повністю позбутися маркерів радянської пропаганди у нашій області.

⚪️ Петро Буряк до 24 лютого не мав військового досвіду. Коли дізнався, що почалась повномасштабна війна, повернувся додому з-за кордону, щоб стати на захист держави. Отримав тяжке поранення в бою за Херсонщину – практично несумісне з життям. П’ять разів пережив клінічну смерть, втратив ноги й близько місяця перебував у комі. Зараз він проходить реабілітацію у Superhumans Center та демонструє неймовірні результати. Повна історія Петра і як підтримати тих, хто потребує протезування – тут.

⚪️ У Пустомитах триває реконструкція очисних споруд. Впроваджують сучасні енергозберігаючі технології повної біологічної очистки. Цьогоріч планують завершити І чергу будівництва.

⚪️ У Великомостівській громаді у будівлі старої школи облаштували новий прихисток для ВПО. Одночасно у ньому може проживати 30 людей. 

⚪️ У трьох громадах Стрийщини запрацювала безготівкова оплата проїзду для всіх пасажирів. Оплатити за проїзд можна за допомогою транспортної картки «Socium», QR-кодом, застосунком та платіжною банківською карткою.

Щоб покращити якість обслуговування чи повідомити про несправність, пасажири можуть телефонувати за номером 0-800-35-19-21. «Гаряча лінія» працює в будні з 9 до 18 години. Обід – з 13 до 14.

⚪️ У Львівському районі два тепловізори, вартістю 117 тисяч гривень, придбали коштом благодійних внесків жителів Підберізцівської громади та польських друзів. Один пристрій передали воїну з Чижиківського старостинського округу, другий – захиснику з Підберізців.

⚪️ Львівський оборонний кластер замінить відпрацьовану броню на нові бронежилети. Із бронеплит, у які влучили кулі та з уламками, створять мистецькі об’єкти та скерують їх на мистецький аукціон, щоб зібрати кошти на забезпечення бійців необхідними засобами захисту. Детальніше про проєкт – тут.

⚪️ До 10 тисяч євро грантів можуть залучити жінки-підприємиці в агропродовольчому секторі.

⚪️ У Червоноградському районі працюють над тим, щоб Сокальська вишивка увійшла до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

⚪️ У межах проєкту «Збережи усмішку дитини» стоматологічна клініка «T&T Dental» у Дрогобичі проводить профілактику карієсу та безкоштовне лікування зубів дітям з числа вимушених переселенців та дітям наших захисників, яким до 12 років. Записатися на консультацію та узгодити деталі можна за номером телефону: 063 65 60 329

Коментарі

Позначки: ,