У Чернівцях судитимуть буковинця, який перепродавав автівки з гуманітарної допомоги для армії

Новини 17 Серпня, 2022 164

У Чернівцях судитимуть буковинця, який перепродавав автівки з гуманітарної допомоги для армії

У Чернівцях судитимуть буковинця, який увіз як гумдопомогу 4 легковики та продав їх для армії за близько півмільйона гривень.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, інформує Четверта студія.

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Буковини, який налагодив незаконну схему продажу переданих для армії автомобілів. Йому інкримінують одержання прибутку від продажу автомобілів з гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Як встановило слідство, упродовж червня поточного року чоловік ввіз – як гумдопомогу – чотири легковики та продав їх за близько півмільйона гривень громадянам, які шукали автівки для армії. При цьому, використовуючи свої знайомства серед представників благодійної організації, документально оформляв вказані транспортні засоби, як безоплатну передачу військовим частинам.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні провадили слідчі поліції Чернівецької області за оперативного супроводу Управління СБ України в Чернівецькій області.

Інформація про інших, причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги осіб (у тому числі представників благодійних організацій) зараз перевіряється у межах розслідування окремого кримінального провадження.

Коментарі

Позначки: