У Чернігові священник УПЦ МП покусав військового, – місцеві ЗМІ

Новини 16 Листопада, 2023 98

Як стало відомо, напав на військового і вкусив його за руку – чернігівський священик Андрій Забуранний

Представники УПЦ (МП) отримали дозвіл забрати деякі речі із Спасо-Преображенського собору, який, за рішенням комісії Мінкульту, опечатаний.

Про це пише Четверта студія з посиланням на місцеві ЗМІ.

З моменту опечатування чернігівських святинь, громадський порядок біля них забезпечують представники воєнізованих структур та безпосередньо військові.

Сьогодні кілька священиків з помічниками переносили речі із собору. За цим зі сторони спостерігали військові. Паралельно з цим робітники займалися демонтажем старого замка на дверях собору. Це неабияк розлютило представників УПЦ (МП). Розгорілася словесна перепалка.

«Далі трапилося взагалі небачене. Священик почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священик не реагував і провокував далі, весь час повторяв щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священик накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив», – розповідає представник військового формування.

Як стало відомо, напав на військового і вкусив його за руку – чернігівський священик Андрій Забуранний.

Коментарі

Позначки: