У Черкасах новорічну ялинку прикрасили амулетами від вроків (ФОТО)

Новини 18 Грудня, 2020 4 422

Фото: Черкаська міська рада

Черкаси захистили себе від коронавірусу та інших негараздів на 2021, – соцмережі

Головну ялинку Черкас прикрасили амулетами «куряче око» або «око Сатани», які начебто «захищають від вроків», а на верхівку встановлять двадцятикінечну зірку.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє УНІАН.

Фото новорічної ялинки  з’явилося на сайті міської ради.

Метрові іграшки символізують зіниці: на синє і жовте тло нанесені чорні кола, на периферії – світла смуга. Носіння таких амулетів в ісламських країнах критикується місцевими богословами. Духівництво спростовує начебто дію «очей».

Цього року 18-метрову ялинку запалять 19 грудня – на святого Миколая.

Як повідомляється на сайті міської ради, на Соборній площі завершують встановлення головної ялинки міста. Вона буде штучною, як і минулого року, і матиме 18 метрів у висоту. Увінчає новорічну красуню дванадцятикінечна яскрава зірка.

Крім того, центр міста буде прикрашений низкою декорацій та новорічних інсталяцій. Серед них – об’ємні надписи «2021» та «Черкаси» висотою у 2,4 м, а також світлові конструкції «Арка тунель», 4-метрова «Куля з проходом», «Панно» у вигляді герба міста Черкаси.

На послуги зі встановлення, підключення та демонтажу новорічних гірлянд, декорацій, інших новорічних інсталяцій, в тому числі штучної новорічної ялинки для проведення Новорічних та Різдвяних свят спрямують 2,8 млн. грн.

«Плануємо, що ялинка засяє новорічними вогнями на День святого Миколая, 19 грудня. Це вже стало традицією для Черкас. Проте епідемія коронавірусу цьогоріч внесла свої корективи. Традиційного відкриття ялинки і святкувань не буде. Однак ми хочемо створити новорічний настрій для людей», – говорить міський голова Анатолій Бондаренко.

 

 

У Черкасах на Соборній площі завершують встановлення головної ялинки міста. Вона буде штучною, як і минулого року, і…

Опубликовано Черкаська міська рада Понедельник, 14 декабря 2020 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,