У бюджеті Миколаївської громади шукатимуть кошти для каналізування кварталу в урочищі «Матецьке»

Новини 07 Квітня, 2021 60

у бюджеті Миколаївської громади варто відшукати кошти для каналізування кварталу в урочищі «Матецьке»

На черговій сесії Миколаївської територіальної громади депутат від фракції «Європейська Солідарність» Микола Оприск ініціював важливе звернення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення прес-служби ЛОО ЄС.

За словами депутата, у місті Миколаєві, та й в громаді загалом є багато кварталів приватної забудови. Серед них – урочище «Матецьке», яке до утворення громади було у складі села Дроговиж. Тепер у Миколаївській територіальній громаді.

Квартал розділено по обидві сторони автошляхом. І зліва, і справа – понад півтори сотні будинків, які не мають належного централізованого водовідведення та водопостачання. І якщо з водою проблема не така суттєва, бо жителі мають власні свердловини чи колодязі, то з відведенням господарсько- побутових стоків значно складніше.

«Квартал почав активно розбудовуватись впродовж останніх 15 років. За цей час жителі приватних будинків зіткнулись з проблемою – ґрунтові води через сусідство з озером «Ткацьким» залягають на глибині півметра, тому навіть викопати «вигрібні ями» проблематично. З часу забудови кварталу, це питання номер один. Закликаю відшукати у бюджеті громади кошти, щоб почати хоча з виготовлення проекно- кошторисної документації» – зазначив депутат.

До слів Миколи Оприска дослухався міський голова Андрій Щебель та доручив фінансово-господарському відділу відшукати кошти для виготовлення ПКД.

Коментарі

Позначки: