У бюджет Яворівського району повернуть 220 тисяч гривень

Новини 07 Липня, 2022 126

Львівщина отримала 83,3 млн грн субвенції

Прокуратура через суд вимагає повернути безпідставно сплачені підприємству понад 220 тис грн ПДВ

Прокурори Яворівської окружної прокуратури скерували до суду позовну заяву про визнання недійсним пункту договору купівлі-продажу дезінфікуючих засобів, в частині включення до загальної суми ПДВ у сумі понад 220 тис грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що у 2020 році між відділом освіти Яворівської районної державної адміністрації та приватним підприємством укладено договір купівлі-продажу дезінфікуючих засобів на загальну суму понад 1,3 млн грн, у тому числі із ПДВ – більш як 220 тис грн.

Однак, відповідно до чинного законодавства України, прийнятого в умовах пандемії коронавірусної хвороби, операції із закупівлі дезінфікуючих засобів звільнялись від оподаткування ПДВ.

Виявивши порушення, прокуратурою скеровано на розгляд суду позовну заяву в інтересах Яворівської РДА та відділу освіти Яворівської РДА, про визнання недійсним пункту договору купівлі-продажу, в частині включення до загальної суми ПДВ та стягнення з товариства до районного бюджету Яворівського району безпідставно сплачених більш як 220 тис грн.

На теперішній час Господарським судом Львівської області відкрито провадження за позовом прокурора.

Коментарі

Позначки: ,