У Буську до кінця року запрацює завод кормових добавок за 20 млн $

Новини 05 Лютого, 2020 798

Перероблятимуть на заводі всі види відходів тваринництва із 8 західних областей України

Компанія Feednova («Фіднова»)  4 лютого у Буську презентувала проект початку будівництва сучасного першого заводу кормових добавок із виготовлення високопротеїнових кормових добавок та тваринних жирів в Україні. Завод планують збудувати до кінця року, а в подальшому в Україні відкриють ще два підприємства в центральній частині країни та на півдні.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Буський медіа портал”.

Новий комплекс включатиме 4 виробничі лінії, які перероблятимуть понад 220 т сировини на добу. Загальні потужності заводу дозволяють виготовляти на добу близько 90 тонн готової продукції. Завод буде виробляти високопротеїнові кормові добавки та тваринні жири.

Перероблятимуть на заводі всі види відходів тваринництва із 8 західних областей України.

 Зазначається також, що виробництво займатиметься саме переробкою побічних продуктів тваринництва, а не утилізацією відходів. Крім того, введення європейських стандартів якості на всіх етапах роботи підприємства дозволить змінити застарілу практику поводження з відходами тваринного походження.

Завод буде оснащений повним комплексом найсучаснішого технологічного обладнання для фільтрації всіх видів викидів, який мінімізуватиме вплив виробництва на довкілля. Зокрема, все обладнання знаходитиметься в герметичному залізобетенному резервуарі та прибудованому до нього приміщенні з системою вентиляції та фільтрації повітря. Вся інформація про роботу обладнання та параметри очищення стічної води буде виводитися на сенсорну панель пульта керування та дистанційно на комп’ютер інженера з експлуатації. Це дозволить досягти необхідних показників якості очищення стічних вод, усунути будь-які неприємні запахи від очисних споруд та спростити експлуатацію. Очищення стоків відбуватиметься за трьох ступеневою європейською технологією. Перша – це хіміко-механічна, друга – біологічна, а третя –  обезараження, фактично всі стоки, які будуть вироблені будуть доочищені і відповідатимуть нормам.

Загалом передбачається створення 80 робочих місць. На роботу запросять інженерів, технологів, операторів, водіїв та вантажників. Середня заробітна плата складе більше 15 тисяч гривень на місяць.

Міський голова Буська зазначив, що проект, окрім забезпечення людей роботою, дасть чимале фінансове наповнення казни, що сприятиме покращенню розвитку міста, а в подальшому й громади.

/фото Романа Матвіюка/

Коментарі

Позначки: , , ,