У Буському районі проводять заходи, щоб не допустити високопатогенного грипу птиці із сусідньої Польщі

Новини 11 Січня, 2020 748

Фото: Буський медіа портал

В районі створено групи для проведення подвірних обходів

У Буську відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Буській районній державній адміністрації на якому розглядалось питання про профілактику високопатогенного грипу птиці та території Буського району. Даному засіданню передумав факт, що з початку 2020 року на території сусідньої Республіки Польща відбулося декілька спалахів пташиного грипу, від небезпечного вірусу одразу в двох регіонах країни загинули понад ста тисяч птахів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Буський медіа портал», у Великопольському воєводстві нині перевіряють три десятки птахоферм. Масштабнішою польські ветеринари вважаються епідемію в Люблінському воєводстві – цей регіон один із найважливіших для птахівництва, і ферми у ньому розташовані близько одна від однієї.

Зазначається, що Польща є одним з найбільших виробників м’яса птиці в Європі – і спалахів пташиного грипу тут не фіксували від 2017-го року.

В індивідуальному секторі Буського району наявно 113 тисяч 651 голів птиці, на території району наявно одне птахогосподарство ТОВ “Адванс Захід” (с.Утішків), станом на 9 січня 2020 року в господарстві наявно 200 тисяч голів бройлера. В районі створено 4 групи для проведення подвірних обходів і вивчення епізоотичної ситуації щодо захворювань птиці та с/г тварин.

Протягом 2019 року в Буському районі проведено дослідження 300 проб крові на грип птиці (200 проб індивідуальний сектор, 100 проб птиця птахогосподарства) – результат дослідження негативний. Загалом фахівці ветеринарної медицини, за всі роки роботи, ще не реєстрували жодного випадку гострого вірусного захворювання – пташиного грипу у Буському районі.

Враховуючи те, що поширення збудника цього небезпечного захворювання розпочалося у сусідній країні, члени комісії вирішили забезпечити виконання заходів, передбачених Планом заходів на випадок виникнення захворювання грипом птиці в населених пунктах Буського району. Вирішено також продовжувати проводити роз’яснювальну роботу серед населення, здійснювати подвірні обходи з метою виявлення хворої та підозрілих на захворювання птиці.

Коментарі

Позначки: ,