У “Буковелі” туристи обурені закриттям гірськолижного курорту (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 14 Березня, 2021 14 370
У “Буковелі” туристи обурені закриттям гірськолижного курорту. Фото: Суспільне

У “Буковелі” туристи обурені закриттям гірськолижного курорту. Фото: Суспільне

З 13 до 27 березня гірськолижний курорт “Буковель” тимчасово призупинив роботу. У перший день закриття Суспільне Карпати вирішило дізнатися, як на це реагують туристи, пише “Четверта студія”.

Киянин Андрій Волошко розповідає, що зупинка роботи “Буковеля” викликала у нього стрес. Каже, що на відпочинок приїхав 12-го березня, витратив немалі кошти, а сьогодні змушений виселятися з готелю.

“Як на мене, такі речі повинні бути обговорені, затверджені, і повинна надаватися інформація, що не буде працювати через такі причини. Це все мало бути нормально. А по факту приїхала поліція, позакривала… Це був повний цирк. Я був свідком того, що відбувалося на підйомниках”, – розповідає Андрій Волошко.

Тетяна Вечерова з чоловіком Олександром у “Буковель” приїхала з Луганщини. Розповідають, гроші на відпустку відкладали впродовж року. Повернути гроші за готель поки що не можуть.

“Два дні ми встигли відпочити, три дні нам ще залишилося. Тепер шукаємо квитки, щоб повернутися назад. Відкладаємо гроші цілий рік. У нас життя там не зовсім легке, на лінії розмежування”, – розповідає подружжя.

Обурені ситуацією і киянки Таїсія і Галина. Відпочивати жінки планували ще чотири дні.

“Ми розуміємо ситуацію, яка склалася, але коли у всій країні був локдаун, то чомусь не спромоглися закрити. А якщо зараз ми піднімаємося на підйомнику: сидиш один, попереду три вільних і позаду вільні місця… Людей практично немає і зараз закрили. Це просто політичні ігри”, – кажуть туристки.

В’їзд у напрямку Буковеля для туристів частково обмежили. У Яремчі та Поляниці встановили блокпости, на яких працює поліція. Можливість безперешкодного пересування мають місцеві жителі та люди, які працюють на даній території.

“Зараз здійснюємо контроль транспортних засобів, а саме – маршрутних таксі, які здійснюють перевезення пасажирів. Зупиняємо, перевіряємо наявність документів у водіїв. Також пасажирів має бути не більше 5-ти людей у транспортному засобі. В’їзд є не закритий, а частково обмежений для певних категорій” – розповів лейтенант поліції УПП в області Тарас Лаврик.

Коментарі

Позначки: , ,