У Брюховичах знайшли термальні та мінеральні води

Новини 14 Жовтня, 2023 10 538

На цій ділянці вона пропонує створити реабілітаційний центр

Депутатка ВАРТИ Наталія Шелестак поінформувала депутатів та мешканців Львова про виявлені мінеральні, термальні води на території Брюхович та безпосередньо в межах земельної ділянки на вул. Широкій, 2.

Про це пише Четверта студія з посиланням на партію Варта.

 На цій ділянці вона пропонує створити реабілітаційний центр.

Інформацію на депутатський запит надало ТОВ «Науково-виробниче технічне підприємство «Геологічні Технології».   

«Використання таких вод у лікувальних цілях можна планувати перш за все бальнеологічній клініці, у ванному відділенні – в мінеральних ваннах та невеликих басейнах, душах та інших лікувальних процедурах. Саме такі процедури приписуються при лікуванні травм, поранень, відхилень опорно-рухового апарату, неврологічних, нервових та інших захворювань», – йдеться у довідці.  

«Хочу поінформувати, що надійшла інформаційна довідка, в якій посилаються на висновки експертів про те, що ділянка на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах має унікальні термальні води, які можна використовувати в бальнеологічній клініці. Відтак прошу, аби запрацювала робоча група, тож чекаємо вашого розпорядження», – зауважила Наталія Шелестак. 

Нагадаємо, що на попередньому пленарному засіданні Наталія Шелестак ініціювала створення робочої групи, яка напрацює діалог з підприємцями, мешканцями та чиновниками. На думку депутатки, місто зобов’язане побудувати там великий реабілітаційний центр для військових. 

Довідково. Земельна ділянка на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах у 2008 році була закріплена для будівництва школи.   

У жовтні 2020 року Брюховицька міська рада передала ділянку в постійне користування ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця».    

На сьогодні скеровані запити і звернення у правоохоронні органи щодо розслідування цієї ситуації.

Коментарі

Позначки: , ,