У Брюховичах прокурори запобігли вибуттю земельних ділянок з лісового фонду

Новини 09 Січня, 2024 38

Прокурори Львівської обласної прокуратури активно використовують представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

В ході проведення моніторингу судових справ в Єдиному державному реєстрі судових рішень прокурори виявили справу за позовом фізичних осіб до одного із Львівських державних проектних об’єднань про зміну планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування земельних ділянок у Брюховицькому лісництві у відповідність з документацією селищної ради. Вищевказаний позов районним судом задоволений.

Однак, прокурори встановили, що орган місцевого самоврядування, всупереч законодавству, розпорядився землями державної власності, які перебували на праві постійного користування філії «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Мова йде про землі лісогосподарського призначення загальною площею 1,89 га. Вони знаходяться в смт. Брюховичі міста Львова.

Своїм рішенням селищна рада відчужила земельні ділянки з лісового фонду. В подальшому цими землями незаконно заволоділи громадяни.

Відтак, прокурори не погодились з цим рішенням та подали апеляційну скаргу. Суд, вислухавши доводи, задовольнив скаргу прокурора. Оскаржуване рішення скасував та у задоволені позовних вимог фізичних осіб відмовив.

Коментарі

Позначки: ,