У Бродах відкрилась виставка вишитих картин двох братів воїнів АТО (ФОТО)

Новини 08 Лютого, 2019 925

Фото: Facebook/"Голос Відродження"

7 лютого у виставкових залах Бродівського історико-краєзнавчого музею відкрилася виставка вишитих робіт учасників російсько-української війни Олександра та Михайла Надорожняків «Вишивка – оберіг і зцілення».

Фото: Facebook/”Голос відродження”

Про це повідомляє відділ культури Бродівської РДА Львівської області.

Скриншот/Facebook

Як повідомляє Brody Today, в експозиції виставки – унікальні вишиті картини. На огляд відвідувачів виставлено декілька тематичних серій вишитих картин, зокрема «Ботаніка», «Мальовнича Україна», «Східні пейзажі», «Легка як вітер», а також низка мальовничих пейзажів.

Як зазначив воїн-митець Олександр Надорожняк, більшість картин вишито звичайним хрестиком, хоча представлено декілька робіт, що виконані у техніці «шов гольбейн». Унікальність такої техніки є в тому, що картина має дзеркальний вигляд зі зворотної сторони й вишивають її, зазвичай, чорними нитками по білому полотні.

Також Олександр Надорожняк сказав у коментарях, що вишивати він з братом Михайлом любили ще з дитячих років. Проте, цим видом мистецтва він інтенсивно зайнявся у військовому шпиталі, де лікувався після поранення. Саме тоді, щоб не дати жодного шансу розпачі, виникло сильне бажання щось творити. Відтак й задумав вишити багато картин й виставити їх на огляд громадськості. Відтак, сьогодні його мрія здійснилася.

Виставкова експозиція буде доступною для оглядачів до 20 березня 2019 року.

Фото: Facebook/”Голос Відродження”

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,