У Бродах триває суд над поліцейським, який п’яним збив на смерть двох хлопців (ВІДЕО)

Новини 25 Листопада, 2019 1 603

Скриншот відео

Наступне судове засідання по справі призначили на 27 листопада

Минулорічна трагедія, що трапилась внаслідок зіткнення двох автівок та скутера не дає спокою потерпілим і зараз. Матері, що втратили своїх синів у ДТП рік тому, добиваються справедливості сьогодні.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на Brody.today.

Як зазначається, справа набула резонансу ще й тому, що за кермом автівки, що забрала життя двох хлопців віком 18 та 19 років, був працівник поліції та ще й в стані алкогольного сп’яніння. Про це минулого року інформували чи не усі телеканали.

Весною у Бродівському районному суді розпочали розгляд справи по суті. Вона триває й досі. У залі суду присутні потерпілі, сторона обвинувачення, працівники суду та адвокати Назарія Гнатюка. Сам обвинувачений спілкується з судом та спостерігає за процесом через відеозв’язок.

В ході досудового розслідування виникла необхідність отримання відеозапису, що здійснювався співробітниками Бродівського відділення поліції під час проведення огляду місця ДТП у селі Жарків. Присутні переглянули цей відеозапис. Дивитись на наслідки аварії без сліз було неможливо. Одна мить і життя немає. Вкотре звертаємось до водіїв: будьте обережними за кермом автомобіля, особливо у темну пору доби і ніколи не сідайте за руль у стані алкогольного сп’яніння…

А тим часом розгляд справи триває. На конференц-зв’язку обвинувачений Назарій Гнатюк. Адвокати обвинуваченого виявили порушення кримінально-процесуального кодексу і хочуть визнати докази недопустимими. Також вони намагаються з’ясувати яке дорожнє покриття на місці ДТП і просять суд про експертизу. Адвокат потерпілих, як і самі матері загиблих хлопців не бачать сенсу в такій експертизі.

Сторона обвинувачення вважає це передчасним і просить суд відмовити адвокатам Матвіясу та Бакалюку у клопотанні. Самі ж потерпілі також не можуть зрозуміти: яка різниця чи щебеневе, ґрунтове чи навіть кам’янисте покриття дороги? Як стверджують потерпілі, різні свідки по-різному говорили про стан узбіччя, але на їх думку, факт залишається фактом: Гнатюк убив їх синів і заслуговує максимального покарання.

Дослідження доказів продовжили. Адвокати Гнатюка виявили й неправдиву інформацію про розташування будинків. Вони вважають, що у показах свідків недостовірно відображені обставини. Як з’ясувалося, будинки знаходяться лише з однієї сторони, а не по обидва боки дороги, як зазначалося.

Адвокати обвинуваченого мають свою позицію. Окрім цього, вони виявили й низку інших порушень.

Наступне судове засідання по справі призначили на 27 листопада.

Відео: Телеканал Броди – онлайн

Як повідомляв ТСН, “п’яний слідчий за кермом на смерть збив двох скутеристів на Львівщині. Одному з них 18, іншому 19 років. Юнаки загинули на місці. Кермувальник, за свідченнями очевидців, намагався втекти. Відомо, що скутеристи їхали на танці, а поліцейський повертався звідти”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,