У Бродах попрощаються з пілотами вертольота Мі-8, що впав на Рівненщині

Новини 10 Червня, 2019 757

Фото: ФБ/Назар Приходько

У понеділок, 10 червня, о 20:00 на в’їзді в місто Броди Львівської області (в районі Червоних казарм) відбудеться зустріч чотирьох загиблих пілотів (Ігоря Мазепи, Владислава Попенко, Василя Романюка та Павла Дацюка), які загинули в результаті авіакатастрофи вертольота Мі- 8 29 травня у час нічного тренувального польоту в рамках планових навчань “День-Ніч”. Вертоліт впав і загорівся в лісі в 3 кілометрах від села Сестрятин Радивилівського району Рівненської області.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Після зустрічі, о 21:00, буде проведено парастас в церкві Пресвятої Богородиці Покровительки України.

З ранку 11 червня о 08:00 розпочнеться молебень та прощання в клубі військової частини, після чого відбудеться поховання військовослужбовців.

  1. Ігор Ярославович Мазепа народився в 1970 році. Брав участь в АТО, починаючи з 2014 року. Полковник, льотчик 1-го класу, командир 16-ї окремої бригади армійської авіації “Броди”. У квітні 2014-го був поранений в зоні АТО, в липні того ж року нагороджений орденом Данила Галицького. У жовтні 2015 був призначений на посаду заступника командира з льотної підготовки 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН у ДР Конго. З 2018 очолював Бродівської бригаду. У нього залишилися дружина і син.

  1. Владислав Валерійович Попенко народився 04.04.1995 року у Вінниці. Учасник АТО. Старший лейтенант, льотчик-штурман 16-ї окремої бригади армійської авіації “Броди”. З родини військовослужбовців: батько – військовий льотчик, мати – медсестра у військовому госпіталі. У 2017-му закінчив Харківський Національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба (бакалавр, спеціальність “Військове управління”), після чого вступив на службу в 16-у бригаду. У 2018-му виконував польоти на бойовому вертольоті в зоні АТО / ООС. У нього залишилися батьки і молодший брат.

  1. Василь Миронович Романюк народився в 1971 році. Житель міста Броди Львівської області. Капітан, бортовий авіаційний технік-інструктор 16-ї окремої бригади армійської авіації “Броди”. Закінчив Харківський Національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. У нього залишилися дружина і двоє дітей.

  1. Павло Юрійович Дацюк народився в 1994 році в селі Гаї Пустомитівського району Львівської області. Старший лейтенант, бортовий авіаційний технік 16-ї окремої бригади армійської авіації “Броди”. Закінчив Харківський Національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Коментарі

Позначки: , , , ,