У бою з російськими окупантами загинув доцент кафедри туризму Львівського університету Михайло Гамкало

Новини 22 Серпня, 2022 221

У бою з російськими окупантами загинув доцент кафедри туризму Львівського університету, кандидат наук, старший лейтенант, командир взводу Михайло Гамкало.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-центр ЛНУ ім Франка.

Чоловік з перших днів повномасштабної війни обороняв Україну від московської навали, бо надзвичайно любив Батьківщину і мріяв повернутися з Перемогою. Адже знав, що вдома на нього чекають батьки, дружина Ольга Карпінська, син Остап (15 років) і донечка Марічка (8 років).

18 серпня 2022 року в результаті важких поранень, отриманих під час ворожого артилерійського та мінометного обстрілів, Михайло загинув.

«Так БІДА зайшла у хату… Він завше самостійно вибирав свій шлях у Житті, як і йти воювати з клятими московитами. Ти, наша Гордість. Вічна пам’ять», – написав у фейсбуці батько нашого Героя, Зенон Гамкало.

У 1998 році Михайло здобув вищу освіту у ЛНУ ім. І. Франка (спеціальність – географія). З того часу почав будувати свою кар’єру у Львівському університеті у напрямку викладацької діяльності.

В Університеті Михайло Гамкало був одним із кращих викладачів. Студенти любили відвідувати його заняття, адже чоловік завжди креативив. За період викладання Михайло розробив близько 10 спецкурсів, тематика яких – туризм та опублікував понад 70 наукових праць. Разом з тим, чоловік керував студентським науковим гуртком «Активний туризм», учасники якого займалися пішохідним, гірським, водним, велосипедним, і гірськолижним туризмом.

Студенти та викладачі Університету висловлюють глибокі співчуття батькам, дружині та діткам Михайла.

Коментарі

Позначки: