У “Батьківщині” спростували підключення Тимошенко до ШВЛ

Новини 26 Серпня, 2020 273

Фото: УНІАН

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, яка потрапила до лікарні з коронавірусом, не підключена до апарату штучної вентиляції легенів, як про це повідомляли деякі українські ЗМІ.

Про це заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” депутат від “Батьківщини” Вадим Івченко, пише “Четверта студія” з посиланням на Укрінформ.

“Те, що вона підключена до апарату, – це неправда. Люди в критичному стані, яких потрібно рятувати з того світу, підключаються до апарату ШВЛ. Юлія Тимошенко в критичному стані, у неї висока температура, вона вживає всі відповідні до протоколу заходи для вентиляції легенів, але це не апарат ШВЛ, це відповідні інші апарати, які потрібно застосовувати відповідно до протоколу”, – заявив депутат.

Івченко зазначив, що коронавірус – “це хвороба, яку не побажаєш навіть ворогу”.

“Ми всією командою молимося і бажаємо їй одужати”, – додав він.

Напередодні, 25 серпня, прес-секретар Тимошенко Марина Сорока повідомила, що стан хворої на COVID-19 лідера партії “Батьківщина” залишається важким.

З вечора 24 серпня Тимошенко отримує інтенсивний курс терапії, відповідно до протоколу лікування COVID-19.

Про те, що Тимошенко захворіла на COVID-19, стало відомо 23 серпня. Її стан оцінювався як важкий, температура сягала 39 градусів. Також захворіли й інші члени сім’ї Тимошенко – дочка Євгенія та її чоловік Артур Чечоткін.

Коментарі

Позначки: , ,