У 4-річного сина української співачки Юлії Загорської стався інсульт (ВІДЕО)

Новини 15 Вересня, 2021 610
У 4-річного сина української співачки Юлії Загорської стався інсульт

У 4-річного сина української співачки Юлії Загорської стався інсульт

Країна не готова до таких дітей як її син, каже артистка

Син популярної української співачки Мяти пережив інсульт у віці чотирьох років.

Про це артистка та експерт вокального шоу «Співають всі!» на каналі «Україна» вперше розповіла у програмі “Зірковий шлях”, пише “Четверта студія” з посиланням на Радіо Трек.

За словами жінки, у 4 роки у її сина раптом почався зворотний розвиток. Далі були довгі місяці обстежень, пошуків лікарів і нарешті діагноз.

“Враження головного мозку. В нього на головному мозку два рубці – тобто це як інсульт стався, вони не заживають. У нас таких дітей навіть не було де лікувати на той час. Ми знайшли єдину клініку і єдиного лікаря, який правильно поставив діагноз. У нас колись були інтернати, і таких діток просто віддавали в такі школи-інтернати, закривали, щоб не бачили. Що там робилося ніхто не знав”, – розповіла Юлія Загорська (справжнє ім’я співачки).

До 10 років син зірки Юрко навчався у приватній школі, де були спеціалісти, що могли працювати з такими. А останні роки Юрій вже ходить до державної школи в інклюзивний клас. Такі навчальні заклади почали з’являтись у нашій країні зовсім недавно.

Та попри впроваджену в Україні програму інклюзивної освіти, 38-річна Мята ледь стримує емоції: “Шкіл, де могли б навчатись діти з особливостями розвитку у нас катастрофічно мало”.

Але не тільки країна не готова до таких дітей як її син, говорить вона. Багато людей навколо донині неадекватно реагують на її Юрія.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Співачка Мята (@myataua)

 

Коментарі

Позначки: ,