У 2023 році громади Львівщини отримають майже 400 млн грн додаткової дотації з держбюджету

Новини 27 Грудня, 2023 55

Кошти надійдуть у 13 громад області, найбільші обсяги – Яворівській – 91,3 млн грн, Новояворівській – 67,7 млн грн

Розпорядженням Кабінету Міністрів затверджено останні цьогорічні обсяги додаткової дотації з держбюджету на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на територіях, що зазнали негативного впливу через агресію рф.

Так, за IV квартал громади Львівщини отримають ще 197,3 млн гривень. Кошти надійдуть у 13 громад області, найбільші обсяги – Яворівській – 91,3 млн грн, Новояворівській – 67,7 млн грн, Солонківській – 13,8 млн грн, Івано-Франківській – 12,8 млн гривень.

Про це повідомив департамент фінансів Львівської ОВА, пише Четверта студія.

«У І-ІІІ кварталі 28 місцевих бюджетів Львівщини отримали 197,3 млн грн додаткової дотації. Найбільшими обсягами поповнилися бюджети Львівської (54,4 млн грн), Трускавецької (27,9 млн грн), Турківської (26,6 млн грн), Великолюбінської (16,7 млн грн), Перемишлянської (15,5 млн грн) територіальних громад», – повідомили в профільному департаменті.

Загалом у 2023 році бюджети громад Львівщини отримають 394,6 млн грн додаткової дотації з держбюджету.

«Додаткова дотація з держбюджету на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на територіях, що зазнали негативного впливу у зв’язку з агресією рф, надавалася в декілька етапів залежно від різних чинників: численності внутрішньо переміщених осіб, динаміки надходження податку на доходи фізичних осіб порівняно з минулим роком, а за четвертий квартал – ще й залежно від обсягів надходжень податку на доходи фізичних осіб з військових та реверсної дотації, яка обрахована на 2023 рік з врахуванням цих надходжень», – пояснили в департаменті фінансів Львівської ОВА.

Коментарі

Позначки: , , ,