У 2021 році кияни безкоштовно отримають більше 50 тисяч розумних лічильників

Новини 25 Березня, 2021 600

У 2021 році кияни безкоштовно отримають більше 50 тисяч розумних лічильників

Упродовж 2021 року ДТЕК Київські електромережі замінить в столиці 51 тисячу старих електролічильників на нові розумні. Такі прилади обліку допомагають компанії розбудовувати в Києві сучасну інфраструктуру для розумних мереж (Smart Grid). Клієнти, в свою чергу, безкоштовно отримають лічильники, які дають можливість заощаджувати кошти та самостійно передають покази електроспоживання оператору системи розподілу (ОСР).

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДТЕК.

До кінця 2021 року нові прилади обліку встановлять в оселях 51 тисячі киян. Це майже у 2 рази більше ніж минулого року. Лічильники клієнти отримають без додаткових витрат. Кошти на їх встановлення закладені в інвестиційній програмі ДТЕК Київські електромережі на поточний рік.

«ДТЕК впроваджує європейські стандарти обслуговування. Завдяки встановленню розумних лічильників кияни отримають більш зручний сервіс. По-перше, усі такі прилади одразу налаштовані на двозонний облік. А отже дозволяють сплачувати на 50% менше за спожиту вночі електроенергію. По-друге, вони самостійно, через під’єднані канали зв’язку, передають ОСР покази споживання. І клієнту не потрібно щомісяця робити це власноруч», – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

За словами керівника компанії, усі розумні лічильники об’єднані в мережу. Інформація з них накопичується та централізовано обробляється. Сьогодні переважно аналізують дані щодо об’єму споживання електроенергії. В майбутньому, по мірі розгортання Smart Grid, за допомогою таких лічильників компанія матиме інформацію про стан мережі, якість електропостачання та зможе більш точково бачити, де сталася аварія і клієнт потребує допомоги аварійної бригади.

Заміна електролічильників в оселях містян відбуватиметься планомірно упродовж року. Перед тим, як проводити монтажні роботи, фахівці ДТЕК Київські електромережі заздалегідь інформуватимуть про це мешканців. Розміщуватимуть у будинках оголошення, де буде вказана дата виконання робіт та контактний телефон відповідальної особи компанії. Роботи виконуватимуть співробітники, одягнені у фірмовий спецодяг на якому розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, вони мають пред’явити відповідні посвідчення.

Як повідомлялося раніше, у 2021 році столична енергокомпанія інвестує в електроінфраструктуру Києва понад 645 мільйонів гривень. За ці кошти ДТЕК Київські електромережі проведе реконструкцію трьох великих підстанцій 110 кВ та реалізує 64 проєкти, що підвищать надійність електропостачання столиці та оперативність ліквідації аварійних ситуацій.

Коментарі

Позначки: ,