У 2021 на Львівщині відбудуться два чемпіонати зі стрибків у воду

Новини 01 Січня, 2021 228

У 2021 на Львівщині відбудуться два чемпіонати зі стрибків у воду

У 2021 році Федерація стрибків у воду Львівщини планує провести два чемпіонати обласного рівня: один у басейні Навчально-спортивної бази літніх видів спорту, а інший – у Новояворівську.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Стрибки у воду – одна з водних спортивних дисциплін. Спортсмени змагаються у стрибках з трампліна та вежі. Під час стрибка спортсмени виконують ряд акробатичних дій – оберти, гвинти. Судді оцінюють якість виконання акробатичних елементів у польоті та чистоту входу у воду. На змаганнях із синхронних стрибків оцінюється також синхронність виконання елементів двома учасниками.

«Стрибки у воду – відносно новий вид спорту для Львівщини, у нас він розвиваються тільки шість років. Наразі кількість тих, хто опановує цей вид, доволі небагато, але з кожним роком кількість охочих займатись збільшується і водночас зростає професіоналізм наших спортсменів», – зазначив керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Цьогоріч на чемпіонаті України зі стрибків у воду серед юнаків одну із золотих нагород виборов 8-річний львів’янин Матвій Шлом’як. Він переміг у групі E (діти 9 років і молодші), набравши 135 балів.

У планах на наступний рік і участь у чемпіонаті України та міжнародному турнірі ЛІКО. Фінансує участь спортсменів у національних змаганнях Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Коментарі

Позначки: , ,