У 10 містах України запускають безкоштовні майстерні 3D-друку

Новини 03 Лютого, 2024 51

«Надрукуй перемогу»

У десятьох містах України запускають безкоштовні майстерні 3D-друку. Там навчатимуть роботи з 3D-принтерами та друкуватимуть необхідні для війська вироби: скиди, стартові платформи для дронів, конектори тощо. Це спільний проєкт освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, компанії ARTLINE та волонтерського руху ДрукАрмія. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на Гончаренко.центр.

За словами організаторів, у такий спосіб вони прагнуть популяризувати 3D-друк серед українців та залучити їх до волонтерської діяльності. Адже кожен власник принтера навіть у домашніх умовах може наближати перемогу. 

Майстерні друку відкривають відразу в десятьох містах: у Чернівцях, Черкасах, Кропивницькому, Миколаєві, Рівному, Хмельницькому, Кривому Розі, Івано-Франківську, Одесі та Подільську. Принтери для волонтерського проєкту безоплатно надала українська компанія Artline.

«Технології 3D-друку мають великий потенціал змінити ряд галузей, і ми хочемо сприяти формуванню кваліфікованих спеціалістів, здатних впроваджувати інновації в різноманітні сфери. Тож ця співпраця – наш внесок у розвиток 3D-друку в Україні, а заразом – у допомогу війську. Адже на цих принтерах можна створити безліч необхідних для війська виробів: від конекторів на Starlink до скидів, які допомагають нищити окупантів», – ділиться команда ARTLINE.

У межах проєкту відвідувачі майстерень зможуть пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правилам друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів. Менторами навчання стануть волонтери проєкту ДрукАрмія, вони проводитимуть безкоштовні майстер-класи та допомагатимуть учасникам майстерень.

«Головний принцип – військові не мають платити за наші вироби. Навіть за доставку. Вони вже платять тим, що захищають нас. Впевнений, що наш проєкт допоможе донести ідею такого волонтерства до ще більшої кількості українців. Це важливо, бо друкувати для війська можуть всі: і підлітки, і дорослі, і літні люди. А отже, допомагати під силу кожному», – зазначає співзасновник ДрукАрмії, блогер та волонтер Євген Вольнов.

Аби долучитися до роботи майстерні у Гончаренко центрі вашого міста та познайомитися з 3D-друком, достатньо заповнити форму за цим посиланням. 

Довідка

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Позначки: