Тимошенко закликає провести дострокові парламентські вибори

Новини 07 Жовтня, 2021 220
Експерт розповів про співпрацю Зеленського з Тимошенко. Фото: відкриті джерела.

Експерт розповів про співпрацю Зеленського з Тимошенко. Фото: відкриті джерела.

Голосування за відставку Разумкова – це наша оцінка діяльності «Слуг народу» за останні два роки, – заява «Батьківщини»

Партія “Батьківщина” після відставки Разумкова із посади спікера вимагає проведення дострокових парламентських виборів.

Як пише Четверта студія, про це йдеться у заяві партії, яка опублікована на сайті політичної сили.

“Два роки при абсолютній владі в країні перебуває команда «Слуг народу». Увесь цей час нівечиться країна. Через парламент було проведено катастрофічні для України рішення. Розпродаж землі. Розпродаж стратегічної власності. Збільшення тарифів. Легалізація грального бізнесу. Зняття з грального бізнесу податків і підвищення податків для малого бізнесу. Злиденні пенсії та заробітні плати. Радикальне поглиблення бідності. Галопуюче зростання цін. Знищення малих підприємців. Повне урізання трудових прав людей. І багато, багато іншого, що робилося проти наших національних інтересів та проти інтересів людей. Усе це призвело до повного хаосу в країні. Призвело до розвалу. Також усі ці два роки нівечився сам парламент”, – йдеться у повідомленні.

У заяві відзначається, що “турборежими, нічні голосування за продаж землі, законодавчий лобістський хаос, позбавлення депутатів права повноцінно обговорювати закони, постійне нехтування регламентом. Законопроєкти опозиції не виносилися у сесійну залу взагалі. Країну позбавили шансу на зниження тарифів, на справедливий прожитковий мінімум, на якісну страхову медицину, гідні зарплати та пенсії. У цьому парламенті більше не живуть і не працюють для людей. Час сказати це вголос – справжній парламентаризм ліквідовано”.

“Усе це «слуги народу» робили разом. Однією командою. Ми не розділяємо їх на сорти та прізвища – хто кращий, а хто гірший. Ми не пам’ятаємо якихось публічних заяв ексспікера проти всього цього шабашу. Ось чому сьогодні фракція «Батьківщина» проголосувала за його відставку. Це голосування – наша оцінка  діяльності монобільшості за останні два роки без поділу на «героїв» і «антигероїв». Для нас вони всі однакові. І нас не обходять внутрішні чвари цієї команди.

Ми не беремо участі ні в інтригах, ні в «нових коаліціях». І Дмитро Разумков, який гучно заявив про нібито нашу участь в новій більшості, прекрасно знає, що це не так. Прикро, що самостійний політичний шлях він починає з такої примітивної неправди.

Ми вважаємо, що єдиний розумний вихід із цього глухого кута – це негайні дострокові вибори парламенту”, – вважають у Тимошенко.

Водночас у політичній силі не пояснюють, чому ж голосували за відставку Разумкова, якщо “не беруть участі ні в інтригах, ні в “нових коаліціях”.

Заяву фракції поширюють нардепи від Тимошенко, зокрема Михайло Цимбалюк.

Водночас мережу рве від голосування нардепів від “Батьківщини”.

Скрін із телеграм-каналів

Сам Разумков також припустив, що у Раді утворилась нова коаліція за участі “Батьківщини”.

Додамо, сама Тимошенко не брала участі у засіданні – її у Раді не було: традиційно, як для таких голосувань.

Коментарі

Позначки: , , ,