Тимошенко на чолі уряду може стати гарантом повернення російського газу в Україну, – нардеп

Новини 28 Січня, 2021 1 984

Фото з відкритих джерел

Якщо Юлія Тимошенко посяде крісло прем’єр-міністра існує реальна можливість закупівлі російського газу.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка від фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар.

За її словами Юлія Тимошенко не відмовиться від крісла прем’єр-міністра України.

“Поганий той солдат, який не хоче бути генералом. Юлія Володимирівна завжди хоче бути у владі. Чи її хочуть? А тепер питання – хто? Мені здається, що сьогодні вона влаштовує дуже багатьох людей, які реально отримали вплив і над парламентом, і над країною, і над потоками”, – зауважила Сюмар.

Вона наголосила, що сьогодні її призначення залежить від людей, які контролюють уряд.

“Я маю на увазі олігархів, які сьогодні розділили між собою впливи в уряді. Це Рінат Ахметов і Ігор Коломойський. Чи вона їх влаштовує? Вони вміють з нею домовлятися”, – наголосила народна обраниця.

“Вона, очевидно, розраховує на те, що хлопці погано знають історію і забули вже, що Юлія Володимирівна зробила з Віктором Андрійовичем Ющенком. Я написала у своєму пості, що Тимошенко дуже невдало для України, але дуже вдало для Путіна домовлялася про російський газ. Сьогодні ми бачимо спробу знову завести російський газ в Україну”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

Сюмар нагадала, які заяви робила Тимошенко коли починалися російська агресія проти України.

“Очевидно, що Тимошенко може бути гарантом таких угод. До речі, в 14 році, коли вона повернулася тільки з тюрми, я пам’ятаю ті історії: вона вважала, коли почалася окупація Криму, що вона зможе домовитися з Путіним. Вона була в цьому впевнена”, – заявила народна депутатка.

За її словами у Росії не бачать можливості домовитися з залежним від рейтингів Зеленським, тому там очікують сильного прем’єра, який готовий до перемовин.

“До речі, Росія так само зацікавлена в сильному прем’єрі, з яким можна було б домовлятися. Бо я не думаю, що росіяни вірять, що їм можна якось ефективно домовлятися з Зеленський. Вони бачать цю його залежність від рейтингів, від усього на світі. А от стабільну людину, з якою у них виходило домовлятися, очевидно, вони десь би хотіли бачити прем’єр-міністром”, – заявила Вікторія Сюмар.

Коментарі

Позначки: ,