Тимошенко із “Слугами народу” записала відеозвернення на підтримку Саакашвілі

Новини 17 Жовтня, 2021 638
Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко

Лідери депутатських фракцій “Слуга народу” Давид Арахамія і “Батьківщина” Юлія Тимошенко записали відеозвернення на підтримку затриманого в Грузії Міхеїла Саакашвілі, в якому закликають владу країни негайно його звільнити.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Рубрику.

Відеозвернення українських політиків оприлюднено в Телеграм-каналі Міхеїла Саакашвілі.

“Я – Давид Арахамія, голова президентської партії” Слуга народу “і лідер парламентської більшості, записую це відео, щоб висловити свою підтримку голові Національної ради реформ Міхеїлу Саакашвілі. Ми вимагаємо, щоб його негайного звільнили і повернули в Україну. Він громадянин України, посадовець високого рангу в Україні, і ми вимагаємо, щоб цей посадовець був негайно звільнений … Якщо є якісь юридичні претензії до Міхеїла, то вони мають бути розглянуті насамперед українським судом”, – заявив Арахамія.

Своєю чергою Юлія Тимошенко зазначила у відеозверненні, що часто займала з Саакашвілі різні позиції і дискутувала з ним, однак точно знає, що він щиро вболіває за демократичну та сильну Україну, так само, як за демократичну вільну, сильну і заможну Грузію.

“Я пройшла через політичні репресії, я знаю, що таке перебувати у політичному ув’язненні – ніколи нікому я цього не побажаю. Несправедливо позбавляти людину свободи за політичну боротьбу, за політичні переконання. Тому я вважаю, що Міхеїл Саакашвілі має повне і беззастережне право бути на волі у своїй рідній країні, а не за гратами, і на свободі захищати свої політичні переконання, захищати свою Грузію”, – заявила Тимошенко.

Звертаючись до Саакашвілі, вона також закликала його припинити голодування.

“Дорогий Міхо, я як ніхто інший, прекрасно знаю, що під час політичного ув’язнення голодування – чи не єдина форма протесту, і я дуже добре розумію мотиви, які змусили тебе це зробити. Однак сьогодні я звертаюсь до тебе з наполегливим проханням припинити голодування. Ти потрібен своїй країні живим, здоровим і сильним. Я закликаю людей, які підтримують Міхеїла Саакашвілі, звернутися до нього з проханням припинити голодування – це надважливо для його життя і для вашої спільної боротьби”, – акцентувала лідер фракції “Батьківщина”.

Саакашвілі вранці 1 жовтня розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться в місті Батумі. Увечері того ж дня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

16 жовтня експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який голодує у в’язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої з ініціативи міністерства юстиції, а також приймати ліки.

Коментарі

Позначки: , ,