Продовження тимчасової дії закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО» забезпечить збереження міжнародних санкцій проти Росії. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький у коментарі журналістам, пише Четверта студія.

«Для України вкрай важливо зберегти міжнародну коаліцію, всі взяті на себе зобов’язання і режим санкцій, який існує проти агресора – проти Російської Федерації. Наша фракція буде робити все, щоб режим санкцій було збережено, щоб жодна провокація не розвалила ту велику міжнародну підтримку, яку має Україна», – сказав він.

Парламентар підкреслив, що імовірне включення політичного блоку «формули Штайнмаєра» до тексту закону в майбутньому є неприпустимим.

«Коли мова йде про імплементацію «формули Штайнмаєра», де враховується лише політичний, але не враховується безпековий компонент. Про те, що особливий статус Донбасу має діяти на постійній основі, наша фракція категорично проти такого. Ми проти того, щоб Україна перетворилася на Боснію, щоб в Україні було дві країни, які живуть за окремими законами. Такі рішення ми вважаємо неприпустимими», – зазначив політик.

Також Княжицький наголосив, що сьогодні у діючому законі змінили виключно дату його дії і це допоможе зберегти міжнародні санкції проти Росії.

«Тимчасові рішення допомагають зберегти міжнародну коаліцію і мир не поступившись інтересами України. Кожен хто хоче скасувати санкції – це той хто хоче підтримати агресора. Так само, як той хто хоче постійного особливого статусу, з нашої точки зору – це теж люди, які хочуть підтримати агресора», – зауважив політик.