Тихою акцією «Ангели пам’яті» на Львівщині вшанують Героїв Небесної Сотні

Новини 18 Лютого, 2019 122

Тихою акцією «Ангели пам’яті» на Львівщині вшанують Героїв Небесної Сотні

Про це розповіла під час брифінгу директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.

«Уже другий рік поспіль ми долучаємося до тихої акції «Ангели пам’яті». Цьогоріч спільно з  родинами Героїв Небесної Сотні та школами на проспекті Шевченка у місті Львові ми розвішаємо на алеї символічні паперові витинанки у вигляді ангелів, якими прикрасимо дерева», – зазначила Мирослава Туркало.

Розпочнеться акція 18 лютого о 15:00 годині на проспекті Шевченка у місті Львові.

Зазначимо, що до проекту долучили майже усі навчальні заклади області.

«Відтак, упродовж 18-21 лютого у цих школах відбудуться тематичні уроки. Окрім того, у цих населених пунктах також планується створити алеї «Ангелів пам’яті», – додала Мирослава Туркало.

Львівська обласна державна адміністрація запрошує усіх охочих прийти у цей день та вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що  ініційована акція мистецькою агенцією «Територія А» в пам‘ять про розстріл Героїв Небесної сотні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Нині – частина вулиці Інститутської носить назву Алея Героїв Небесної Сотні.

Акція «Ангели пам’яті» відбувається за підтримки команди Музею Революції Гідності. Цього року, окрім Льовова, вона відбудеться в Києві,  Авдіївці, Вінниці, Вижниці,  Дніпрі,  Краматорську,  Кропивницькому, Полтаві, Тернополі, Тульчині, Хмельницькому, Чернігові, а також у Парижі (Франція).

Коментарі

Позначки: , ,