Туристичний сезон на Львівщині планують розпочати з 1 червня

Новини 30 Квітня, 2020 539
Наталія Табака

Наталія Табака

Туристичний сезон на Львівщині планують розпочати з 1 червня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

Як йдеться у повідомленні, область уже розробляє стратегію виходу з кризи туристичної галузі Львівщини.

“Маємо травень для того, щоб зробити все максимально можливе: допомогти скооперуватися та вийти з кризи туристичному бізнесу, підтягнути якість туристичної інфраструктури в області, подумати над всіма доступними варіантами і впровадити всі безпекові заходи у закладах харчування та тимчасового перебування туристів. Першого червня туристичний сезон має стартувати. Кожна криза – це шанс вирости, зробити досі неможливе, придумати щось нове. Сьогодні дуже важливо зосередитися на еко- та агротуризмі, оздоровчому напрямі відпочинку, а також мандрах для родин. Львівщина має всі передумови, щоб надати якісні та безпечні послуги для туристів”, – каже Юрій Холод.

У НПП “Сколівські Бескиди”, який охоплює 35 684 гектарів лісів, лук та гір Прикарпаття і Карпат, вже розроблено 144 км шляхів активного туризму та екологічних стежок. Зокрема, 8 екостежок протяжністю 29 км та 115 км – 13 шляхів активного туризму.

“За півтора місяці у Сколе також має з’явитися новий інформаційно-екологічний центр з автостоянкою. Цей центр стане стартовою точкою еколого-пізнавального маршруту на гору Парашка та екостежки “До Альтани”. Тут можна буде залишити авто та отримати інформацію про екостежки та маршрути всього НПП “Сколівські Бескиди”. Будівництво цього нового інформаційного центру передбачає проєкт “Розвиток сталого туризму на природоохоронних територіях”, а фінансується він в межах транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Бюджет проєкту 18 790 євро. 10% (1879 євро) з них – дофінансовують з обласного бюджету”, – каже в.о. директора НПП “Сколівські Бескиди” Василь Приндак.

Крім Сколе, обласні посадовці також відвідали територію заповідника “Тустань”, проінспектували подальше створення велоінфраструктури у Славському, де з 2018 по 2020 в межах проєкту “Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині” побудовано 6,8 км велодоріжки. Ця велодоріжка унікальна для області, адже вона перша, яка з’єднує два різні населені пункти – Славське та Волосянку, та гарантує безпеку як для гостей курорту, так і для мешканців.

Один із найважливіших напрямів діяльності ЛОДА у напрямі туризму – донесення пропозицій від галузі до урядовців.

“Всередині квітня ми звернулися до уряду з пропозицією надати спеціальні низьковідсоткові кредити для підприємців галузі туризму, бо скасування туристичного збору – річ добра, але цього критично мало. Пропонуємо якнайшвидше дозволити роботу готелів, які зможуть гарантувати дотримання чітких суворих правил гігієни та безпеки для гостей. Також ми за те, щоб з 12 травня розглянути можливість відкриття ресторанів і кав’ярень, які працюватимуть “на виніс”, – зазначає Юрій Холод.

Коментарі

Позначки: , , ,