Туристи не планують наперед подорожі Україною, – експерт (ВІДЕО)

Новини 09 Червня, 2021 98

Airbus A320 Wizz Air в аеропорту Львів. Фото: Василь Садовий

Минулого року через пандемію коронавірусу більшість закордонних курортів влітку були закриті для українців. Тепер чимало популярних серед туристів напрямків є доступними за певних умов. Зокрема, полетіти можна у Туреччину, Єгипет, Албанію та Чорногорію.

Про найпопулярніші тури влітку 2021-го Суспільному розповіли львів’яни та турагенти, пише Четверта студія.

Львів’янка Марія Тимець обрала для відпочинку цього літа Туреччину. Дівчина вже має квитки і на початку липня пакуватиме валізи на море.

“Треба здавати ПЛР, але сподіваюсь, що все нормально буде. Зараз, як бачите, все трохи втихомирилося і я думаю, що не варто собі відмовляти у відпочинку. Ну мають бути якісь карантинні обмеження, маски, антисептики, дистанція, але обмежувати себе в цьому не треба”, — каже Марія Тимець.

Андрій Положай із родиною цьогоріч полетить до Занзібару. Каже, що цей напрямок менш відомий, а тому цікавий, адже здебільшого усі обирають Туреччину та Єгипет.

За словами менеджерки туристичного агентства Надії Ковалишин, цього року на початку літа кількість туристів у них збільшилася в середньому на 50-80% порівняно з 2020 роком. Тепер щоб потрапити на закордонний відпочинок потрібно виконати перелік вимог.

“Єгипет і Туреччина – це ПЛР-тестування на в’їзді в країну і на повернення, Чорногорія скасувала в літній період з Албанією для нас ПЛР-тестування, лише Україна вимагає від туристів. Кіпр— то буде найважче з ПЛР, тому що потрібно і в Україні здавати, і прилетівши на Кіпр, і по поверненню в Україну. Тому три тести там потрібно і все за свій кошт”, — каже Надія Ковалишин.

Також у 2021 році зберігається минулорічна тенденція, коли туристи більше подорожують рідною країною. Для внутрішнього туризму не потрібні тести, а на початку сезону карантинні обмеження незначні.

“Тільки Україна, бо дуже складна ситуація і взагалі хочеться трішки більше дізнатись про Україну. Тим більше, що коронавірус ніби нас так і тримає вдома”, — каже турист із Чернівців Віктор Вуздряк.

За словами керівника туристичної фірми Ігоря Губіліта, здебільшого люди обирають морський відпочинок — подорожі на Південь України або ж Карпати.

“Хочуть природу, гори. Також цього року досить популярним є Поділля, люди подорожують на Хмельниччину, Тернопільщину. Зацікавила людей Волинь, ми мали багато замовлень в ці місця”, — каже керівник туристичної фірми.

Ігор Губіліт додає, що зараз туристи свої відпустки Україною не планують наперед. Тури цього сезону зазвичай замовляють за декілька днів до виїзду.

Коментарі

Позначки: ,