Туристам: авіапрацівники аеропорту ”Бориспіль” страйкуватимуть

Новини 06 Червня, 2019 288

Фото: Корреспондент.net

Незалежна профспілка авіапрацівників компанії «Аерохендлінг», яка займається наземним обслуговуванням пасажирів найбільшого в Україні міжнародного аеропорту ”Бориспіль”, 19 червня планує почати страйк з метою звернення уваги керівництва компанії на недотримання прав працівників.

Про це на прес-конференції повідомив голова страйкового комітету, голова ради Незалежної профспілки авіапрацівників компанії «Аерохендлінг» Олексій Попов, – повідомляє УНІАН.

”Працівники одного з підрозділів «Аерохендлінг», який здійснює наземне обслуговування пасажирів і літаків в аеропорту «Бориспіль», оголосили з 00 годин 01 хвилини 19 червня 2019 року початок страйку як крайнього засобу вирішення колективного трудового спору між працівниками і керівництвом «Аерохендлінг»”, – повідомив Попов.

За його словами, це вимушений захід, до якого вирішили вдатися співробітники компанії в зв`язку з наявністю ряду проблемних питань, зокрема, рівня зарплат працівників, обсягів виконуваної ними роботи, умов праці та дотримання трудового законодавства.

«Ми розуміємо, що це (страйк – ред.) створить незручності для пасажирів, але ми хочемо, щоб нас зрозуміли і почули, а іншого способу вирішити це питання поки що немає”, – сказав Попов, зазначивши, що працівники компанії шляхом переговорів хотіли врегулювати цей спір, проте керівництво компанії проігнорувало всі надіслані профспілкою запити.

У свою чергу, голова Об`єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко, який також був присутній на заході, зазначив, що однією з головних вимог страйкарів до керівництва є розширення штату компанії. Він пояснив цю вимогу тим, що з часу виходу на ринок України бюджетної авіакомпанії Ryanair і переходу в аеропорт «Бориспіль» української авіакомпанії SkyUp обсяг робіт «Аерохендлінга» істотно зріс, а штат практично не змінився.

При цьому Тимошенко закликав керівництво ”Аерохендлінга” сісти за стіл переговорів з представниками трудового колективу і знайти мирні шляхи врегулювання ситуації, що склалася.

«Ми чекаємо від керівництва початку переговорів, щоб вирішити все іншим шляхом і досягти компромісу», – додав він.

За даними голови страйкового комітету Попова, компанія ”Аерохендлінг” обслуговує близько 80% усього пасажиропотоку аеропорту, а проведення страйку її співробітників може привести до затримок у роботі з обслуговування пасажирів ”Борисполя”.

Довідка. Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є державним підприємством, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника – авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

За підсумками 2018 року аеропорт ”Бориспіль” збільшив пасажиропотік на 19,5% – до 12,6 млн осіб.

Коментарі

Позначки: ,