Турківський район поділять на дві громади

Новини 26 Жовтня, 2019 4 753

Ілюстрація: "Бойківська правда"

Одні хотіли 4 громади, другі 2, а треті 1

Відбулось обговорення нового проєкту Перспективного плану створення об’єднаних територіальних громад в Турківському районі.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Бойківську правду», Турківський район поділять на дві громади. У Турківській ОТГ та Боринській буде по 26 депутатів.

Кривка від імені депутата райради Михайла Повханича каже, що вже хоче приєднатися до Козьової Сколівського району. Боберка до
Борині. Нижня Яблунька бажає приєднатися до Турки, а не до Борині. Якщо Нижня Яблунька приєднується до Турка, то Шандровець, Боберка автоматично теж змушені будуть йти до Турки. Ластівка та Головська сільська рада остаточно пішли до Східниці. Мохнате, Матків та Красне остаточно пішли до Козівської ОТГ Сколівського району.

Одні хотіли 4 громади, другі 2, а треті 1. Просили Днітрик -Дубовий повернути у Турківську громаду та повернути лісові землі Вовченської, Лімнянської, Ільницької, Хащівської сільських рад у їхнє підпорядкування під час проведення нових меж між Турківською та Боринською громадами. Турківського району не буде, бо ми будемо відноситися до Самбірського району.

Акциз з палива забирають у Київ, а це означає,що громади залишиться без вагомого доходу. Багатші громади (що мають великі підприємства) стануть богатшими, а бідні далі залишаться бідними. Київ напевно вирішить по своєму (2 громади), – пише «Бойківська правда».

Ілюстрація: “Бойківська правда”

 

Коментарі

Позначки: , , , ,