Цимбалюк після підтримки мобілізації взявся за ветеранську політику

Новини 15 Квітня, 2024 119

проектом Закону пропонується визначити основні засади внутрішньої політики у ветеранській сфері, що закладе фундамент для її належного формування

Напередодні Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняв рішення рекомендувати парламенту включити до порядку денного та прийняти за наслідками розгляду у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» щодо формування комплексного підходу до внутрішньої політики у ветеранській сфері.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Автори законодавчої ініціативи зазначають, що чинна редакція Закону України не містить основних засад внутрішньої політики стосовно всебічної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, членів сімей осіб, зниклих безвісті у зв’язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, членів сімей осіб, які перебувають у полоні, та постраждалих учасників Революції Гідності.

Тож, проектом Закону пропонується визначити основні засади внутрішньої політики у ветеранській сфері, що закладе фундамент для її належного формування та злагодженої реалізації центральними та місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Нова державна ветеранська політика передбачає безпекову, економічну, соціальну та міжнародну складові.

Безпекова складова: ветеран – активний громадянин, готовий до оборони та національного супротиву (у разі ескалації військової загрози).

Економічна складова: ветеран – це працевлаштований громадянин, платник податків, конкурентоспроможний на ринку праці.

Соціальна складова: єдина система обліку отриманих послуг ветераном; підтримка фізичного та ментального здоров’я; адаптація до цивільного життя, інтеграція в суспільство, родину, громаду, трудові колективи; підтримка осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України; забезпечення житлом (перехідний період).

Міжнародна складова: впровадження стандартів ЄС та НАТО; розвиток ветеранської дипломатії; залученість до міжнародних ветеранських спортивних спільнот.

Коментарі

Позначки: , ,