ЦВК відмовила у реєстрації самовисуванцю з Львівщини

Новини 24 Червня, 2019 45

Ілюстрація з відкритих джерел

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі ”Рух нових сил”.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ЦВК.

«Розглянувши відповідні документи, Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії ”Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі”, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів у народні депутати України, висунутих зазначеною політичною партією, в одномандатних виборчих округах», – йдеться у повідомленні.

У Центрвиборчкомі пояснили, що позачергові вибори було призначено указом президента від 21 травня.

«Відтак, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні Ради Політичної партії ”Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі” питань, пов’язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений», – заявили у ЦВК.

За даними ЦВК, позачерговий з’їзд ”Руху Нових Сил”, що був скликаний 10 червня та на якому було затверджено виборчий список кандидатів ”відбулися у порушення вимог статуту цієї партії”.

”Прийнято рішення надіслати до Національної поліції України копію цієї постанови та копії протоколу засідання Ради Політичній партії ”Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі” від 8 травня 2019 року і протоколу позачергового З’їзду Політичній партії ”Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі” від 10 червня 2019 року для здійснення перевірки та в разі необхідності вжиття передбачених законодавством заходів реагування”, – заявили у ЦВК.

Під час засідання відмовлено в реєстрації 2 кандидатів у народні депутати України, висунутих у порядку самовисування, в ОВО. А саме: Бреля Ю.В. – в ОВО № 124, Могильнікова В.Д. – в ОВО № 141.

Довідка. Львівська область – одномандатний виборчий округ № 124.

Коментарі

Позначки: ,