Цьогоріч у головні дороги країни вкладуть 18 мільярдів

Новини 06 Лютого, 2018 124

Ілюстративне фото

На будівництво і ремонт доріг державного значення цього року буде виділено близько 18 мільярдів гривень

«В цілому на ремонтно-будівельні роботи в цьому році плануємо спрямувати на державній мережі біля 18 мільярдів гривень», – заявив виконувач обов’язків заступника голови Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) Олександр Харченко, повідомляє  Укрінформ.

Харченко уточнив, ще серед доріг, які ремонтуватимуть за окремими бюджетними програмами, – траси Львів-Тернопіль-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв (на загальну суму 4 млрдн грн); Київ-Харків-Луганськ (на суму 2 млрд грн); Харків-Охтирка (на суму 2 млрд грн) та інші.

Посадовець пояснив, що для реалізації програм необхідна наявність в Україні підрядних організацій, які би їх реалізовували.

«В середньостроковій переспективі плануємо здійснювати будівництво, реконструкцію, поточний та середній ремонт відповідно до Програми розвитку доріг державного значення на 2018-2022 роки, яку ми підготували і передали для затвердження у Мінінфраструктури», – сказав він.

Харченко додав, що відповідно до цієї програми основним завданням є за п’ять років з’єднати якісними дорогами усі регіональні центри країни.

Коментарі