Ціна свободи: у Львові презентували виставку фотографій з Ізюма та Бахмута

Новини 25 Липня, 2023 52

Вона складається з 40 фотокартин та об’єднує два проєкти: «Бахмут. Місто нескорених» та «Ізюм. Деокупація».

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

Автор виставки – фотограф Костянтин Ревуцький. Мета проєкту – показати стійкість та незламність українського народу після початку повномасштабної війни. Фото демонструють історію двох міст, які зазнали ракетних обстрілів, окупації, масових вбивств мирного населення.

Картини уже побачили в Чехії, Польщі, Німеччині. Частину робіт зараз експонують у Канаді та Великій Британії. Також фото представили в Києві, а сьогодні ще й у Львові, зокрема у Львівській ОВА.

«Моменти, зафіксовані у них, перегукуються з тим горем, яке ми пережили після влучання ракети у львівську багатоповерхівку. А скільки трагічних моментів пережили українці за 1,5 року повномасштабної війни! Фотограф передав увесь біль, який принесла з собою росія. Разом з тим, ці знімки підкріплюють почуття ненависті та мотивації швидше перемогти і вигнати окупанта з рідної землі», – наголосив начальник ЛОВА Максим Козицький.

У роботах з Ізюма можна побачити масові поховання у лісах, знищену російську техніку, зруйнований міст, дітей у власних будинках, пошкоджених через обстріли. На знімках з Бахмута – українські прапори на обстріляних стінах, зруйновані багатоповерхівки, пара пенсіонерів з валізою, закривавлені ноші, на яких лежали наші військові.

Фотовиставку організували за підтримки Львівської ОВА та ГО «В серці з Україною».

Коментарі

Позначки: , , ,