Ці шпигунські ігри мене не тішать – Посол України в Мінську

Новини 20 Листопада, 2017 134

Ігор Кизим. Фото - glavcom.ua

За його словами, журналіст Павло Шаройко не міг завдати шкоди інтересам Білорусі

Посол України в Мінську Ігор Кизим заперечив заяви білоруського КДБ, яке звинуватило затриманого раніше в Мінську журналіста “Українського радіо” Павла Шаройка у “шпигунстві” і “створенні агентурної мережі”.

“Павло збирав інформацію як журналіст. І від таких же журналістів брав інформацію або ще від когось. Всі, хто працював журналістом, знають, як це робиться. Те, що заявили, що він створив якусь мережу, то кожен журналіст має свою мережу. Ось ви мені дзвоните – я теж у вашій мережі”, – сказав посол.

За його словами, Шаройко не міг завдати шкоди інтересам Білорусі. “Ці шпигунські ігри мене не радують. Йде нагнітання обстановки. Мене це дивує. Не вірю, що Павло Шаройко завдав якоїсь шкоди інтересам Білорусі. Білоруси – наші брати, як каже Олександр Григорович. У нас ніколи не було напрямку діяльності проти Білорусі”, – сказав він.

Посол додав, що поки Шаройка захищає державний адвокат, але його дружина буде шукати менше “заангажованого” захисника.

Раніше комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру.

Також там повідомили, що “координацію його розвідувальної діяльність здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України Білорусі”, через що він був оголошений персоною нон-грата.

Як відомо, 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста “Українського радіо” Павла Шаройка.

 

Коментарі

Позначки: , , ,