Церковні війни на Рівненщині: 15 штурмових попів російсько-релігійних підрозділів і зламаний паркан (ФОТО)

Новини 11 Травня, 2021 2 814

Фото: Віталій Гайдукевич/ФБ

Ранок. Церква. Війна. За церкву. Це Заболоття (поруч Вараша, Рівненська область). Класика жанру – громада визначилася, що переходить до ПЦУ, має юридично підтверджене право на храм і землю під ним (документи в публічному доступі), але… Агентура РПЦ настільки проти, що готова красти церкву, ламати паркан, силою загарбувати чуже…

Як пише «Четверта студія», про це інформує на своїй сторінці у ФБ журналіст Віталій Гайдукевич.

«Типова московитська рефлексія. Важливо – громада визначилася ще в 2019 році, але досі путінські посіпаки заважають людям.  І от маємо 10 травня, ранок – 15 штурмових попів російсько-релігійних підрозділів, зламаний паркан, десятки агресивних зайд і… пасивність поліції. Здавалось би – документи є, право громади треба захистити, законність захистити, але… Кажуть, особисто від Авакова прийшла вказівка храм опломбувати. Тобто допомогти ФСБ РПЦ і не віддати ПЦУ церкву. Так хто там чорт і янгол?

Не на камеру місцеві поліцейській кажуть “все розуміємо, але ми на службі – виконаємо наказ”. Законність? А кого це гребе? Виходить, що гарантом дотримання прав громади може бути лише сама громада? Їй самотужки треба мати силу для захисту своєї власності? А який вихід, коли охоронці права на боці порушників прав?», – зазначає Віталій Гайдукевич.

Ранок. Церква. Війна. За церкву. Це Заболоття (поруч Вараша, Рівненська область). Класика жанру – громада визначилася,…

Опубликовано Віталій Гайдукевичем Понедельник, 10 мая 2021 г.

 

 

Коментарі

Позначки: