Три медичні заклади Львівщини отримали перші кошти за договором з НСЗУ

Новини 17 Липня, 2018 35

Фото ілюстративне. Джерело: Leopolis.news

Три медичні заклади області, що уклали договори з Національною службою здоров’я України, отримали на свої рахунки перші кошти.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, це Червоноградський Центр первинної медико-санітарної допомоги, Моршинська міська лікарня, Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Як зазначається у повідомленні, нова система фінансування закладів первинної допомоги працює за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».  Кожен з цих закладів отримав фінансування відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, та додатково — за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладів, але ще не обрали лікарів. Для багатьох закладів це значно більше коштів, ніж вони отримували щомісяця до впровадження змін у системі охорони здоров’я.

У 2018 році базовий тариф за обслуговування одного пацієнта складає 370 грн на рік. До цього базового тарифу застосовуються коефіцієнти залежно від віку. Зокрема, за обслуговування дитини віком до 5 років лікарня отримає 1480 грн на рік. А за обслуговування пацієнта, старшого за 65 років — 740 грн. У середньому тариф за обслуговування однієї людини за новою системою становить 550 грн і це майже вдвічі більше, ніж за субвенцією.

25 липня НСЗУ оголосить «другу хвилю» підписання договорів із закладами.

 

Коментарі

Позначки: , ,