Три фракції зробили попередження Зеленському перед “нормандією”

Новини 03 Грудня, 2019 306
Три фракції зробили попередження Зеленському перед "нормандією". Фото: "Європейська Солідарність".

Три фракції зробили попередження Зеленському перед "нормандією". Фото: "Європейська Солідарність".

Політсили експрезидента Петра Порошенка, експрем’єрки Юлії Тимошенко та Святослава Вакарчука окреслили “червоні лінії” для президента на переговорах у Нормандському форматі”.

Про це пише “Українська правда” посилаючись на заяву “Євросолідарності”, ВО “Батьківщина” та “Голосу” на засіданні парламенту 3 грудня.

За словами підписантів, виклики, які стоять перед Україною напередодні нормандської зустрічі, можуть поставити під ризик саму українську державність. Тому політсили проголошють “ні капітуляції!” задля недопущення реалізації сценарію Путіна в Україні.

Вони заявили про необхідність дотримання під час переговорів у Нормандському форматі принципових позицій, “червоних ліній”:

“Жодних компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації, жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу, жодних політичних дій зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації: зокрема виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном. Жодних компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну, жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії. Політичні сили вимагають забезпечення принципу – спершу безпека, включаючи всеохоплююче припинення вогню, виведення російських військ і зброї з території України, повернення контролю України над українсько-російським кордоном”, – йдеться у заяві.

Коментарі

Позначки: , ,