Трускавець втрачає імідж міста-курорту

Новини 30 Січня, 2020 5 499

Фото: "Джерела Трускавця"

П’явки не винні

Минулого тижня громадськість Трускавця отримала цікавий інформаційний привід. До десяти бюджетних напрямків спа-відпочинку за версією британської The Guardian потрапив й один з готелів нашого курорту. Все б нічого, але закордонні журналісти, здається, наплутали з гідротерапією (лікування водами) та гірудотерапією (лікування п’явками). Ну ж не лише пресслужбі теперішнього президента помилятися. «Шале Грааль», про який йдеться у публікації британського медіа, зрештою, не проти такої безкоштовної реклами, хоча п’явок у переліку послуг поки й не мають і на мешканців королівства не орієнтуються.

Як пише «Четверта студія» – про це йдеться у публікації «Джерела Трускавця».

Як зазначається, цікавішими стали реакції і дописи читачів соцмережі Фейсбук, яких цей інформаційний привід надихнув поділитися думками щодо Трускавця. Занедбаний стан курортного парку, зменшення кількості відпочивальників, відсутність цікавого дозвілля для гостей – це те, що впадає в очі і гостям, і мешканцям курорту.

Одна з гостей міста Inna Pasechnyk пише: «Люблю Трускавець, кожного року там буваю. Та хотілося, щоб щось робив там мер. З дорогою до бювету, наприклад. Це ж стидоба, а не дорога.З бюветом, який в жахливому стані і оті при вході непотрібні обладнання, чи що то -доки вони вже стільки років стоятимуть? Парк запустили, але щось там почали робити. До вас же люди просто перестануть їздити і тоді що? До речі, по дорозі до бювету на фото меру так і написано: Ганьба».

Пані Марія Галабурда запевняє: «Там проблем ціла купа,Трускавець за 5 років-розвитку нуль. З плюсів новобудови, де гарне житло, а мінусів купа… все захаращено, ландшафтна інфраструктура нульова, сполучення жахливе і т.д.і т.п.»

Olexandr Borkov «Як людей і справді мізер! Свята, ось, закінчилися і людей знову практично немає. Навіть на самій вул. Стебницькій, яка веде до базарів, поодинокі відпочиваючі ще ходять і то більше місцеві…»

Inna Pasechnyk «Не перестануть, звичайно , бо вірять в силу вашої водички, а ось просто відпочити та помилуватись красою міста , повірте, все менше виникає бажання, бо краси меншає. Люди в сезон везуть до вас купи грошей, так зробіть і для них хоть би доріжки до того бювету. І ще крім платних розваг на площі нікого нічого цікавого не бачила , сцена завжди пуста). От і подумайте, за чим таким цікавим до вас їхати?)»

Щодо кількості відпочивальників, то працівники готельно-оздоровчих комплексів мають велику надію на туристів із Польщі – вже весною повинні відновитися циклічні заїзди сусідів.

Як бути з рештою туристів? Їх ловитимуть турфірми роками відточеними інструментами або ж приведе до нас «сарафанне радіо» чи потужна робота відділів маркетингу окремо взятих курортно-готельних комплексів. Підозрюю, що їздитимуть гості й далі, бо є «Нафтуся».

Але як у бородатому анекдоті про вкрадену ложку – «осад лишатиметься»: і сервіс здебільшого низький, і ціни не всюди відповідають реальності, а за межами готельно-оздоровчих комплексів на гостей чекає відверта нудьга. А в найближчому майбутньому ще й лабіринти тісно забудованих висотками вулиць…

Не надто привабливий портрет вимальовується у нашого любого міста-курорту… Чи вам подобається?

 

Коментарі

Позначки: , , , ,