Троє «слуг народу» відкликали мовні поправки

Новини 14 Липня, 2021 106
Слуга народу. Світлина з відкритих джерел.

Слуга народу. Світлина з відкритих джерел.

Народні депутати від фракції «Слуга народу» у Верховній Раді відкликали «мовні» поправки до законопроєкту № 5551-2 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини».

Про це заступниця голови фракції “СН” Євгенія Кравчук повідомила журналістам у парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

“Мовні поправки були відкликані і Корнієнком (Олександр Корнієнко – ред.), і Саламахою (Орест Саламаха – ред.), і Клочком (Андрій Клочко — ред.)”, – сказала вона.

Водночас Кравчук зауважила, що не впевнена в тому, що Максим Бужанський також відкликав поправку, але народний депутат запевнила, що у “цих поправок немає шансів пройти”.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час зустрічі із Головою ВР Дмитром Разумковим, яка відбулася 13 липня, висловив занепокоєння поправками до законопроєкту № 5551-2 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини”.

Напередодні окремі депутати від фракцій “Голос” і “Європейська солідарність” заявляли, що до другого читання законопроєкту №5551-2 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини” начебто подані поправки, які нівелюють дію закону про державну мову.

Водночас голова фракції “Слуга народу” у ВР заявив, що законодавчі поправки, спрямовані на зміну Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” не матимуть підтримки у парламенті.

Як повідомлялося, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

Коментарі

Позначки: ,